Οικονομία

Στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες περιοχών κάτω των 2000 κατοίκων

Στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες περιοχών κάτω των 2000 κατοίκων Στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες περιοχών κάτω των 2000 κατοίκων
Στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες περιοχών κάτω των 2000 κατοίκων Στον ΟΑΕΕ θα ασφαλίζονται οι νέοι ασφαλισμένοι που βρίσκονται σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων . Μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι αυτοί είχαν απαλλαγή από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ και ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ με πολύ χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα προβλέπεται η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των νέων ασφαλισμένων σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, εφόσον ασκούν δραστηριότητα η οποία υπάγεται στον Οργανισμό αλλά έχουν απαλλαγή από τους μέχρι τώρα διατάξεις του νόμου και ασφαλίζονταν για παράδειγμα στον ΟΓΑ .

Η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές θα αφορά όσους ξεκινούν δραστηριότητα από εδώ και στο εξής και οχι για όσους ήδη έχουν απαλλαγή και ασφαλίζονται

Με τις αλλαγές αυτές δεν θα μεταβληθεί το ασφαλιστικό καθεστώς για αυτούς που έχουν ήδη απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ όπως για παράδειγμα των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων κάτω των 11 δωματίων όπου μετακινήθηκαν με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση από τον ΟΑΕΕ στον ΟΓΑ.