Οικονομία

Κοινωνική Σύμπραξη για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα

Κοινωνική Σύμπραξη για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα Κοινωνική Σύμπραξη για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα
Κοινωνική Σύμπραξη για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα Θεσμοθετείται η Κοινωνική Σύμπραξη που θα αφορά την συνεργασία Δημοσίου και Ιδωτικού τομέα για την υλοποιήση προγραμμάτων Κοινωνικού Χαρακτήρα.

Τη θεσμοθέτηση «κοινωνικής σύμπραξης» που θα προβλέπει την οριζόντια συνεργασία όλων των φορέων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που λειτουργούν με κοινωνικό χαρακτήρα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου, από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων στον δήμο Ιωαννιτών.

Ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι «πρόκειται για μία βασική δομή, κύτταρο, η οποία δεν θα είναι μία νέα υπηρεσία, αλλά μία ζωντανή συνεργασία».

Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ο θεσμός, θα αφορά τον ενιαίο κοινωνικό χώρο ενός δήμου η περισσότερων όμορων δήμων, εφόσον είναι μικροί, όπου λειτουργούν, δρουν και υλοποιούν προγράμματα, πολλές οργανώσεις μη κερδοσκοπικές, Ιδιωτικού Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως σήμερα, δεν υπάρχει συνεργασία, ενιαίος σχεδιασμός, για την υλοποίηση δράσεων, «γι αυτό θεσμοθετούμε την κοινωνική σύμπραξη ως τη ζωντανή οριζόντια συνεργασία όλων των φορέων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Νομικών Προσώπων και Ιδιωτικού Διακαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως είναι οι πρωτοβουλίες πολιτών, δράσεις τοπικού και εθνικού επίπεδου».

Με ενιαίο σχεδιασμό σε επίπεδο δήμου, θα υπάρχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα, συμπληρωματικότητα και κοινωνικός έλεγχος, υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου. Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε ότι το εγχείρημα αυτό, «θα ενώσει δυνάμεις, προσπάθειες και θα δώσει μεγαλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο είναι αναγκαίο, γιατί δυστυχώς οι ανάγκες για κοινωνική προστασία και παρέμβαση έχουν αυξηθεί».

Το πλαίσιο της «κοινωνικής σύμπραξης» θα παρουσιάσει αναλυτικά ο κ. Κεγκέρογλου, σήμερα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.