Οικονομία

55.000 δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά στις εφορίες

55.000 δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά στις εφορίες 55.000 δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά στις εφορίες
55.000 φορολογούμενοι δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά στις εφορίες Περίπου 55.000 φορολογούμενοι δεν έχουν προσκομίσει τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων στις εφορίες και η εκκαθάριση των δηλώσεών τους παραμένει σε εκκρεμότητα.

54.256 φορολογούμενοι που έχουν ειδοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσουν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων στις εφορίες δεν το έχουν κάνει σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Συνολικά 363.000 φορολογούμενοι είχαν προσκληθεί ώστε να περάσουν έλεγχο για να εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση και η προθεσμία έχει λήξει εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα .

Σημειώνεται πως από τους φορολογούμενους που ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης τους πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, έχουν μέχρι σήμερα προσέλθει στις εφορίες 308.848 φορολογούμενοι.

Εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση 9.884 δηλώσεων τα παραστατικά των οποίων έχουν ήδη ελεγχθεί, ενώ περίπου 11.443 δηλώσεις βρίσκονται στις εφορίες και παραμένουν υπό επεξεργασία.