Οικονομία

180 θέσεις για κατάρτιση στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

180 θέσεις για κατάρτιση στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών
180 θέσεις για κατάρτιση στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών Νέες θέσεις κατάρτισης για 180 άνεργους/ες κατοίκους ή/και δημότες του Δήμου Νεάπολης – Συκεών είναι ανοιχτές μέσω των ΤοπΣΑ.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν θα υποστηριχθούν ολοκληρωμένα μέσα από δράσεις πληροφόρησης, συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και κατάρτισης, ώστε να διευρύνουν τις γνώσεις τους προκειμένου να ιδρύσουν επιχείρηση ή κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, να προσληφθούν σε επιχειρήσεις ή να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Οι ωφελούμενοι/ες μπορούν επιπλέον να ενταχθούν σε:

    Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους/άνεργες, υποψήφια στελέχη επιχειρήσεων εστίασης ή τουρισμού και για υποψήφια στελέχη κοινωνικών επιχειρήσεων.
    Εξειδικευμένες επιμορφώσεις που αφορούν στη δημιουργία επιχείρησης.
    Εξειδικευμένες επιμορφώσεις που αφορούν στη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων.
    Επιμόρφωση ωφελουμένων για την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων. Απευθύνεται ιδιαίτερα σε νέους επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών και υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης-ΠΥΞΙΔΑ
    Επιμορφώσεις ωφελουμένων που αφορούν σε Ενεργειακά θέματα – Πράσινη ανάπτυξη. Απευθύνεται κυρίως σε νέους επιστήμονες μηχανολόγους μηχανικούς

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να ενταχθούν μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από το Κέντρο Εργάνη (Καραβαγγέλη 1, Συκιές, τ. 2310 621 166 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή στους συμβουλευτικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (Νεάπολης τηλ. 2310671100-199, πρώην Δημαρχείο Συκεών τηλ. 2313313154-51, Πεύκων τηλ. 2313502226, Αγίου Παύλου τηλ.2313300206.

Οι αιτήσεις για τις 180 νέες θέσεις κατάρτισης μέσω των ΤοπΣΑ θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2013.