Οικονομία

Αλαλούμ στους δήμους με τις αλλαγές στα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Αλαλούμ στους δήμους με τις αλλαγές στα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ Αλαλούμ στους δήμους με τις αλλαγές στα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ
Αλαλούμ στους δήμους με τις αλλαγές στα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ Το απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί στους δήμους με τους επιτυχόντες του ΟΑΕΔ σχετικά με τις 10.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας και την αλλαγή των αποτελεσμάτων από τον οργανισμό λόγω λαθών στην μοριοδότηση των υποψηφίων όπως αποκάλυψε πρώτο το dikaiologitika.gr που είναι και το μοναδικό μέσο που έχει αναδείξει το θέμα.

Οι δήμοι αντιμετωπίζουν τα παράπονα των επιτυχόντων που τελικά έχασαν την πρόσληψη τους μετά την τροποποίηση των αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ. Αυτοί με την με την σειρά τους παραπέμπουν στον ΟΑΕΔ τους πρώην επιτυχόντες, που διαμαρτύρονται για τη μη ορθή κατάρτιση των πινάκων όσων θα εργαστούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ενώ δεν φτάνουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αλλαγή στα αποτελέσματα που αποκάλυψε το dikaiologitika.gr  ο εμπαιγμός των ανέργων συνεχίζεται αφού προβλήματα παρουσιάζονται και στην κατάθεση των δικαιολογητικών πρόσληψης. Οι δήμοι διαμαρτύρονται στον ΟΑΕΔ για τον μη έλεγχο των δικαιολογητικών με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι που δεν προσκομίζουν τα σωστά δικαιολογητικά να απορρίπτονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και την πρόσληψη τους με έντονες διαμαρτυρίες προς τους αυτούς

Αποτέλεσμα αυτού είναι να εμφανίζεται μια κατάσταση κατά την οποία σε αρκετές περιπτώσεις οι εμφανιζόμενοι ως επιτυχόντες να απορρίπτονται και να κινείται διαδικασία για επιλογή από τους επιλαχόντες ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Από δήμους της χώρας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitka.gr αποστέλλονται επιστολές προς τον ΟΑΕΔ ώστε να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή των αποτελεσμάτων που θα γνωστοποιεί ότι μοναδικά υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί είναι ο Οργανισμός.

Παρά την δημοσιοποίηση του προβλήματος από το dikaiologitika.gr όπου ήταν το μοναδικό μέσω που ενημέρωσε τους ανέργους για τα επικείμενα προβλήματα που θα έφερνε η αλλαγή των αποτελεσμάτων ο ΟΑΕΔ δεν έχει αξιωθεί να εκδώσει καμία ανακοίνωση για το θέμα θέλοντας να περάσει το θέμα αυτό στα ψιλά.

Απο μέρα σε μέρα αναμένονται και τα τελικά αποτελέσματα για τις 27.948 προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία όπου τουλάχιστον ελπίζουμε η μοριοδότηση να είναι αυτή την φορά σωστή και να μην αντιμετωπίσουν οι άνεργοι που έχουν κάνει αιτήσεις τα προβλήματα της πρώτης προκήρυξης.