×

Μήνυμα

Failed loading XML...
Οικονομία

Απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ Απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ Aλλαγή στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη ανακοίνωσε, στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης όπου προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως την έγκριση του γενικού γιατρού .

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρξει αλλαγή στο σχέδιο για την μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως την έγκριση του γενικού γιατρού.

Επίσης ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να επεκτείνει τις ειδικότητες των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ για να βρουν δουλειά και νέοι γιατροί.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η μεταρρύθμιση και αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης απαραίτητα πρέπει να εξυπηρετεί και δημοσιονομικούς στόχους.

Τόνισε μάλιστα πως σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών αντί για πάροχος, κλείνοντας τα πολυ-ιατρεία, τότε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα ανέρχονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η μεταρρύθμιση  στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει.