Οικονομία

ΟΑΕΔ λήγουν δύο προγράμματα επιδότησης

ΟΑΕΔ λήγουν δύο προγράμματα επιδότησης ΟΑΕΔ λήγουν δύο προγράμματα επιδότησης
ΟΑΕΔ λήγουν δύο προγράμματα επιδότησης Λήγουν την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ και οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν αιτήσεις για τα προγράμματα αυτά. Τα προγράμαματα που λήγουν αφορούν την επιδότηση επιχειρήσεων για προσλήψεις ανέργων από 16 εώς 24 ετών και την επιχορήγηση για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας των Οργανώσεων - μελών της Ε.Σ.Ε.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα μέχρι την Δευτέρα 16-12-2013 θα γίνονται οι αιτήσεις για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας των Οργανώσεων - μελών της Ε.Σ.Ε.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.»

Επίσης μέχρι την Δευτέρα 16-12-2013 θα γίνονται οι αιτήσεις για υπαγωγή στη β΄φάση του «Προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις Ενεργητικές Πολιτικές – Πολιτικές Απασχόλησης – Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ηλικίας 16-24 ετών.