Οικονομία

Επιδότηση για προσλήψεις ανέργων ξεκινούν οι αιτήσεις

Επιδότηση για προσλήψεις ανέργων ξεκινούν οι αιτήσεις Επιδότηση για προσλήψεις ανέργων ξεκινούν οι αιτήσεις
Επιδότηση για προσλήψεις ανέργων ξεκινούν οι αιτήσεις O υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης υπέγραψε σήμερα την υπουργική απόφαση που αφορά το Πρόγραμμα που παρέχει επιδότηση σε επιχειρήσεις για να προβούν σε προσλήψεις άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί στο voucher «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».

Απο το πρόγραμμα επιδότησης για τις προσλήψεις ανέργων ωφελούμενοι είναι νέοι μέχρι 29 ετών που ήταν δικαιούχοι του voucher είσοδο στην αγορά εργασίας ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας» ενώ επίσης ωφελούμνεοι είναι και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

Το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά η δεύτερη φάση των παραπάνω δράσεων και σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις θα λάβουν επιδότηση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, η επιδότηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων άνω των 25 ετών ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

Για το πρόγραμμα επιδότησης , σας είχε ενημερώσει πρώτο το dikaiologitika.gr με σχετικό δημοσιευμα (δείτε εδώ το άρθρο για την επιδότηση προσλήψεων)

Όταν δημοσιευτεί η απόφαση για το πρόγραμμα επιδότησης που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας