Οικονομία

Κοινωφελής Εργασία: Τι αλλάζει στην κατάρτιση των ωφελουμένων

photo: Αρχείο Dikaiologitika News photo: Αρχείο Dikaiologitika News
Ποιες είναι οι αλλαγές στην κατάρτιση ωφελουμένων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε θύλακες ανεργίας - Β’ Φάση, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων (Β Κύκλος)» .

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, τροποποιείται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση με αντικείμενο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε θύλακες ανεργίας - Β’ Φάση, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων (Β Κύκλος)».

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που αποδεδειγμένα η υλοποίηση της κατάρτισης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης χρονικής διάρκειας της απασχόλησης τότε δύναται η κατάρτιση να υλοποιηθεί και δεύτερη σημέρα μέσα στην εβδομάδα.

Απαραίτητη στην περίπτωση αυτή είναι η προσκόμιση από τον ωφελούμενο «Βεβαίωσης από τον Δήμο ότι απασχολείται στο συγκεκριμένο Δήμο στο πλαίσιο της υπ’αριθμ.16/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, όπου θα αναφέρεται η ημερομηνία πρόσληψης και η προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης του οχταμήνου.