Οικονομία

Επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια

Επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια Επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια
Προνοιακά επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια Με εισοδηματικά κριτήρια θα δίνονται τα προνοιακά επιδόματα, όπως έχει προαναγγήλει το υπουργείο Εργασίας κατα διαστήματα ώστε να τα λαμβάνουν  όσοι πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ , οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας κάθε μήνα δαπανούνται 500.000 ευρώ για επιδόματα σε 1.500 συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ.

Απο τα στοιχεία του υπουργείου προέκυψε ότι συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις δύο, τριών ή ακόμη και τεσσάρων χιλιάδων ευρώ και την ίδια στιγμή εισπράττουν προνοιακά επιδόματα που κυμαίνονται κατά μέσον όρο στα 370 ευρώ τον μήνα.

Επίσης σύμφωνα πάντα με το ΕΘΝΟΣ 769 θανόντες που εμφανίζονται, να εισπράττουν επιδόματα, όπως επίσης 10.500 δικαιούχοι με λάθος στοιχεία (ΑΜΚΑ).

Το υπουργείο Εργασίας να μελετά το ενδεχόμενο να επιβληθούν εισοδηματικά κριτήρια για τα προνοιακά επιδόματα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Στην έκθεση του ο ΟΟΣΑ πρότεινε την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα που λαμβάνουν γενικά όλοι οι δικαιούχοι

Η συνολική δαπάνη για τα προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σε 55,2 εκατ. ευρώ κάθε μήνα. Στους συνταξιούχους πηγαίνουν τα 18 εκατ. ευρώ, οι οποίοι λαμβάνουν μεγαλύτερο επίδομα από τους υπόλοιπους δικαιούχους, ήτοι 369,9 ευρώ έναντι 322,49 ευρώ για τους μη συνταξιούχους.