Οικονομία

Διαγραφή ανέργων απο τον ΟΑΕΔ: Στην βουλή το αποκλειστικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr

Διαγραφή ανέργων απο τον ΟΑΕΔ: Στην βουλή το αποκλειστικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr Διαγραφή ανέργων απο τον ΟΑΕΔ: Στην βουλή το αποκλειστικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr
Διαγραφή ανέργων απο τον ΟΑΕΔ: Στην βουλή το αποκλειστικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr Μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr για την διαγραφή ανέργων από τα μητρώα του ΟΑΕΔ σε όσους δεν κάνουν δεκτή την θέση τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το θέμα έφτασε στην βουλή.

Συγκεκριμένα το dikaiologitika.gr ήταν το πρώτο μέσω ενημέρωσης που με αποκλειστικό δημοσίευμα του , αποκάλυψε την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ να διαγράφονται οι άνεργοι από τα μητρώα του οργανισμού , που δεν θα δέχονται την θέση που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ  ,και απλά αναπαράγει ο υπόλοιπος τύπος.

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους ανέργους και δεν αποδέχτηκαν την θέση που ήταν επιτυχόντες σε μια από τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ ώστε να συμμετάσχουν στην επόμενη προκήρυξη.

Ο ΟΑΕΔ δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εαν ο επιτυχόντας δεν προσκομίσει σωστά τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη διαγράφετε από τα μητρώα του Οργανισμού , χάνει την ανεργία καθώς και τυχόν επίδομα που λαμβάνει .

Όπως πρώτοι κάναμε γνωστό οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ δεν διευκρίνιζαν τίποτα από τα παραπάνω, ώστε οι άνεργοι υποψήφιοι να είναι ενήμεροι για το ζήτημα και να προσέξουν τις ενέργειες τους. Είμασταν πρώτοι που προειδοποιήσαμε για το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η απόφαση αυτή .

Το θέμα έφτασε στην βουλή από τον τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη όπου έκανε λόγω για αναλγησία του Οργανισμού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στρατούλης, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον νόμο που διέπει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα, ώστε αυτή η απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ να ακυρωθεί, διαφορετικά αναλαμβάνει ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για ένα ακόμα μέτρο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των ανέργων και των οικογενειών τους» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΟΑΕΔ ακόμη δεν έχει απαντήσει σχετικά με το θέμα αλλά ούτε και το υπουργείο Εργασίας όπως άλλωστε έκανε με την αλλαγή των αποτελεσμάτων του προγράμματος.