Οικονομία

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός προγράμματος για την κτηνοτροφία

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός προγράμματος για την κτηνοτροφία Αυξάνεται ο προϋπολογισμός προγράμματος για την κτηνοτροφία
Αυξάνεται ο προυπολογισμός προγράμματος για την κτηνοτροφία Κατά 2 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης του προγράμματος «Διατήρηση γενετικών πόρων στην κτηνοτροφία», το οποίο επί της ουσίας έρχεται να υποστηρίξει τις ντόπιες φυλές ζώων.

Ειδικότερα, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης αυξάνεται στα 18 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ, ύστερα από σχετικό αίτημα τροποποίησης που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, δίνεται στους δικαιούχους συνεταιρισμούς η δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας υλοποίησης των ήδη εγκεκριμένων δράσεων του προγράμματος έως 30 Απριλίου 2015 για τα αιγοπρόβατα και έως 30 Ιουνίου 2015 για τα βοοειδή και τα άλογα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος αφορούν σε πρόβατα, αίγες, αγελάδες, βουβάλια και άλογα εγχώριων φυλών και είναι η συλλογή και τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων, η συγκέντρωση στοιχείων ελέγχου αποδόσεων των εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων καθώς και η ενημέρωση και παροχή συμβουλών για την προώθηση και διάδοση τους.

NETWORK