Οικονομία

Λιμενικό νέες προσλήψεις το 2014 ορκίστηκαν 80 Δόκιμοι Σημαιοφόροι

Λιμενικό νέες προσλήψεις το 2014 ορκίστηκαν 80 Δόκιμοι Σημαιοφόροι
Λιμενικό νέες προσλήψεις το 2014 ορκίστηκαν 80 Δόκιμοι Σημαιοφόροι Ορκίστηκαν σήμερα οι 80 Δόκιμοι Σημαιοφόροι που εισήχθησαν στο Λιμενικό με την προκήρυξη του 2013 ενώ τον Ιανουάριο 2014 θα εκδοθεί η νέα προκήρυξη για 60 προσλήψεις Δόκιμων Υπαξιωματικών και αναμένεται ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα εκδοθεί και η προκήρυξη για τις 90 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων.

«Με τον όρκο που δώσατε στο Σύνταγμα και τη Σημαία αναλαμβάνετε το βάρος της ευθύνης να στηρίξετε τη μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία του πλανήτη, που αποτελεί, συνάμα, τη μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Παράλληλα, αναλαμβάνετε την ευθύνη να εγκαθιδρύσετε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να διαφυλάξετε τα σύνορά μας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στους νέους σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας τους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμη ότι η πολιτεία, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, έχει προβεί στον εμπλουτισμό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με νέο στελεχιακό δυναμικό και παρότι αυτό το διάστημα γίνονται περικοπές, με το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, δίνει προς το Λιμενικό Σώμα τη δυνατότητα να μεγαλώσει και να ανταποκριθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στα πολυεπίπεδα καθήκοντά του. Αυτό, πρόσθεσε, δε θα μπορέσει ποτέ να το πετύχει αν οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και τα στελέχη του δεν τιμούν τον όρκο τους.

Η τελετή της ορκωμοσίας των ογδόντα νέων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014 και των δώδεκα νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά και παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος κ.α.

Προσλήψεις το 2014 στο Λιμενικό

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» προβλέπονται αλλαγές στη διαδικασία και στους όρους συμμετοχής των υποψηφίων στους δύο επικείμενους διαγωνισμούς του Λιμενικού.

Οι αλλαγές επήλθαν λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του Λιμενικού που αφορούσε τους 80 Δόκιμους Σημαιόφορους και μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται μετά από καταγγελίες ,ότι δεν διεξήχθη νομίμως ο διαγωνισμός για την κατάταξη 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα . Την έρευνα είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα και αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Οι αλλαγές που προβλέπονται στον διαγωνισμό του Λιμενικού μεταξύ άλλων είναι ότι αποκλείονται από τη διαγωνιστική διαδικασία οι απόφοιτοι Λυκείου, προβλέπεται και γραπτή εξέταση για τους υποψηφίους και θεσπίζεται παράβολο ύψους 10 ευρώ για την υποβολή της αίτησης.

Επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας κ Βαρβιτσίωτης είχε αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος όπου πλέον στο Λιμενικό θα εισάγονται υποψήφιοι μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Η νέα αυτή νομοθετική ρύθμιση όπως είχε αναφέρει ο υπουργός είναι αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η σωστή διαδικασία για την είσοδο στο Λιμενικό Σώμα ενώ αναμένεται να ισχύσει από το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015

NETWORK