Οικονομία

«Πάγος» Τσακαλώτου για 13ο - 14 μισθό και αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Στον «πάγο» έβαλε ο υπουργός Οικονομικών τόσο τον 13ο και τον 14ο μισθό στο Δημόσιο, όσο και τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ενώ ανέφερε ότι οι περικοπές στις συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους θα προχωρήσουν κανονικά.

Στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις. Στο Δημόσιο με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να γίνει επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού

Σύμφωνα με την ενημέρωση μετά την συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο από τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Στέφανο Σαβόπουλο οι απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών και συγκεκριμένα για τον 13ος και 14ος μισθός αλλά και την αύξηση στους μισθούς του Δημοσίου ο υπουργός απέκλεισε εντελώς κάθε ενδεχόμενο, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων.

«Δε θα ξεπαγώσει η διετία ’16 – ’17.» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

Όσο αφορά το Συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε ότι «Οι περικοπές που γίνονται για τους νέους ασφαλισμένους από 13-05-16 θα συνεχίσουν. Αυτό που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα είναι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων.»