Οικονομία

Πετρόπουλος: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις - Τι είπε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις από τον νέο χρόνο επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα εφαρμοστούν ενώ σε ερώτηση για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε πως θα δοθεί στο τέλος του χρόνου αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία καθορισμού του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σε ερώτηση για το ένα οι συνταξιούχοι κάνουν αιτήσεις για τα αναδρομικά του «τσάμπα» τόνισε ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί σε μία πενταετία και μόνο τότε θα ξέρουν αν μπορούν να έχουν πιθανότητες επιστροφής αναδρομικών ποσών.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι μετά τις εφέσεις που έχουν ήδη αρχίσει να ασκούν τα ταμεία κατά των πρωτόδικων αποφάσεων οι οποίες δικαιώνουν τους συνταξιούχους το θέμα των αναδρομικών θα παραπεμφθεί εκ νέου στο ΣτΕ.

Από την εκ νέου απόφαση του ΣτΕ θα εξαρτηθεί η τύχη νέων αγωγών. Η νέα απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί για όλους ακόμα και αν δεν έχουν καταθέσει αίτηση η αγωγή. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί, σύμφωνα με τους νομικούς να κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια.