Οικονομία

ΕΟΠΥΥ έρχεται νέο σύστημα για τα ραντεβού

ΕΟΠΥΥ έρχεται νέο σύστημα για τα ραντεβού ΕΟΠΥΥ έρχεται νέο σύστημα για τα ραντεβού
ΕΟΠΥΥ έρχεται νέο σύστημα για τα ραντεβού Αλλαγές με νέο σύστημα για τα ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάζει η διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου όχι μόνο να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αλλά και να ελέγχονται οι γιατροί.

Η απεργία των γιατρών εως τις 27/1 παράλληλα με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  με την θέσπιση του ΠΕΔΥ έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού αφού το πλαφόν των ραντεβού των συμβεβλημένων εξαντλείται σε χρόνο ρεκόρ.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ όπου σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, το μηνιαίο πλαφόν των ιατρικών επισκέψεων εξαντλείται μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, λόγω της αυξημένης ανάγκης για συνταγογράφηση από τους ασφαλισμένους.

Το υπουργείο Υγείας είχε αυξήσει τον αριθμό των επιτρεπόμενων μηνιαίων επισκέψεων προς τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από 200 που ήταν σε 400 επισκέψεις