Οικονομία

Καταργούνται τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΑΕΔ

Καταργούνται τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΑΕΔ Καταργούνται τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΑΕΔ
Καταργούνται τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΑΕΔ Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να καταργηθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΑΕΔ λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% που προωθεί το υπουργείο Εργασίας τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα τα οικογενειακά επιδόματα ΟΑΕΔ λάμβαναν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν έπαιρναν οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση, είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ είναι 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, σε 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, σε 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Το υπουργείο Εργασίας για να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές αντί να μειώσει τις εισφορές που προορίζονται για τις συντάξεις, αναμένεται να μειώσει τις εισφορές που καταβάλλονται για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ με ενδεχόμενο την κατάργηση τους.

«Δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι λογικό αν καταργηθούν οι εισφορές να καταργηθούν και οι παροχές» σημείωνε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν θα καταργηθούν τα Οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ ισχύουν κανονικά για το 2013 και οι αιτήσεις λήγουν στο τέλος του μήνα

Για να δείτε τις προϋποθέσεις για να πάρετε τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ και να δείτε πως θα κάνετε αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα για να τα λάβετε δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

Οικογενειακά επιδόματα ΟΑΕΔ