Οικονομία

Οικογενειακά επιδόματα έρχονται αλλαγές στα κριτήρια

Οικογενειακά επιδόματα έρχονται αλλαγές στα κριτήρια Οικογενειακά επιδόματα έρχονται αλλαγές στα κριτήρια
Οικογενειακά επιδόματα έρχονται αλλαγές στα κριτήρια Ο υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου προανήγγειλε σήμερα στην βουλή ότι τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα θα αλλάξουν με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει για ψήφιση το υπουργείο Εργασίας.

Οι αλλαγές στα κριτήρια που θα εισαχθούν για τα οικογενειακά επιδόματα θα λύσουν διάφορες αδικίες που είχαν προκύψει στην πρώτη εφαρμογή του μέτρου.

Τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ θα χορηγούνται και σε όσες οικογένειες επέστρεψαν στην χώρα και δεν δικαιούνταν τα επιδόματα λόγω της προϋπόθεσης που ήθελε ο δικαιούχος να έχει κάνει φορολογική δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια.

Επίσης υφυπουργός Εργασίας ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι τα επιδόματα που θα καταργηθούν είναι αυτά του ΟΑΕΔ και όχι αυτά που χορηγεί ο ΟΓΑ.

Όσον αφορά τις οικογένειες που επαναπατρίστηκαν μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια και οι οποίες δεν δικαιούνται το επίδομα αν δεν συμπληρώσουν δέκα χρόνια παραμονής από την ημέρα της επιστροφής, ο υφυπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι εξετάζονται οι περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία και τα κριτήρια για τους δικαιούχους των επιδομάτων.

Μέσα σε αυτά που επεξεργαζόμαστε είναι και το θέμα το οποίο εσείς διαπιστώσατε. Θέλω να πω ξανά ότι πρέπει να έρθει και θα έρθει η διάταξη στη Βουλή για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικογενειακά επιδόματα». ολοκλήρωσε ο υφυπουργός Εργασίας

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε επίσης για τα οικογενειακά επιδόματα του 2013 δόθηκαν με 750.000.000 ευρώ και ενισχύθηκαν 650.000 οικογένειες.