Οικονομία

ΙΝΕ ΓΣΕΕ συμμετοχή στο πρόγραμμα επιταγή εισόδου

ΙΝΕ ΓΣΕΕ συμμετοχή στο πρόγραμμα επιταγή εισόδου ΙΝΕ ΓΣΕΕ συμμετοχή στο πρόγραμμα επιταγή εισόδου
ΙΝΕ ΓΣΕΕ συμμετοχή στο πρόγραμμα επιταγή εισόδου Η συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας» του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στοχεύει στην προστασία των εργαζομένων, δηλώνει ο πρόεδρος Ιω. Παναγόπουλος.

«Στην προστασία των ωφελουμένων ανέργων από καταχρηστικές συμπεριφορές που προκύπτουν από τους ιδιωτικούς φορείς στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης και στη διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων, αποσκοπεί η συμμετοχή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) στο πρόγραμμα "Επιταγή Εισόδου για νέους στην αγορά εργασίας"», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Στην ανακοίνωση το ΕΚΑ ασκεί κριτική «στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή της σε προγράμματα εργασίας που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και την κοινωνική ασφάλιση, όπως το πρόγραμμα μαθητείας Voucher».

«Η εμπλοκή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι εξαιρετικά περιορισμένη και αντιστοιχεί μόλις στο 0,01% του συνόλου των προγραμμάτων», υποχτηρίζει ο κ. Παναγόπουλος, ενώ τονίζει ότι «όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση προγραμμάτων πολιτικών απασχόλησης και πρακτικής άσκησης για την απόκτηση εργατικής εμπειρίας».

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κάνει, επίσης, λόγο για «Κασσάνδρες που ρίχνουν νερό στο μύλο των ιδιωτικών συμφερόντων που "λυμαίνονται" το χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης» και προαναγγέλλει ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Ινστιτούτου Εργασίας θα εισηγηθεί το κλείσιμο του ΙΝΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, εφόσον «η συγκυριακή πλειοψηφία δεν το θεωρεί χρήσιμο εργαλείο».