Οικονομία

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 63 άνεργους στο Δήμο Ηλιούπολης

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 63 άνεργους στο Δήμο Ηλιούπολης
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 63 άνεργους στο Δήμο Ηλιούπολης Στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) του χρηματοδοτουμένου από το ΕΣΠΑ Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Ηλιούπολης, ξεκινά η υλοποίηση τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος για την Απασχόληση 63 ανέργων του Δήμου Ηλιούπολης.

Στρατηγικός στόχος της πράξης είναι η ενεργοποίηση, η κατάρτιση, η συμβουλευτική υποστήριξη και η απασχόληση  ανέργων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.


Η απασχόληση στην τοπική αγορά εργασίας θα πραγματοποιηθεί μέσω σύστασης και λειτουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, τοποθετήσεων σε θέσεις απασχόλησης και μαθητείας σε τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και μέσω σύστασης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων από τους συμμετέχοντες.

Ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να είναι δημότες ή κάτοικοι Ηλιούπολης, που υπάγονται στις παρακάτω κατηγορίες:

    νέοι  άνεργοι 19-29 ετών
    γυναίκες άνεργες  
    μακροχρόνια άνεργοι άνδρες ή γυναίκες


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Απασχόλησης.
Τόσο η κατάρτιση όσο και η απασχόληση θα επικεντρωθούν σε κλάδους υπηρεσιών  που εμφανίζουν ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, και είναι:

    Φροντίδα και Φύλαξη παιδιών
    Συντήρηση Χώρων Πρασίνου και Εγκαταστάσεων
    Προστασία και Φύλαξη Εγκαταστάσεων και Προσώπων


Αναλυτικά το έργο θα περιλαμβάνει:

    Επαγγελματική κατάρτιση στους παραπάνω αναφερόμενους κλάδους, διάρκειας, για κάθε μια από τις παραπάνω ειδικότητες, 125 ωρών, εκ των οποίων οι 100 ώρες θα είναι θεωρητική κατάρτιση και οι 25 ώρες πρακτική άσκηση, σε τοπικές επιχειρήσεις ή φορείς των αντίστοιχων κλάδων. Οι καταρτιζόμενοι θα επιδοτηθούν με 5€ μικτά, ανά ώρα.


Δράσεις Ψυχοκοινωνικής – Επαγγελματικής Υποστήριξης
    Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρέχονται υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής Συμβουλευτικής υποστήριξης, σε όλους τους συμμετέχοντες, σε δυο επίπεδα: το πρώτο θα αφορά στην Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και το δεύτερο στην Επαγγελματική συμβουλευτική. Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης θα παρέχονται από επιστημονικούς συμβούλους (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, επαγγελματικούς συμβούλους) αλλά και από επαγγελματικά και διοικητικά στελέχη με τεχνογνωσία και εμπειρία στα αντικείμενα κατάρτισης και επαγγελματικής δραστηριότητας, καθώς και σε θέματα κοινωνικού και ιδιωτικού επιχειρείν. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται σε ομαδικές και ατομικές συνεδρίες των ωφελουμένων με τους παραπάνω εξειδικευμένους συμβούλους, που θα υποστηρίζουν τη δράση.


Δράσεις Δικτύωσης
    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις δικτύωσης από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη που υλοποιεί το έργο, με τη συμμετοχή των ωφελουμένων και τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους 3 επιλεγμένους κλάδους Απασχόλησης, και μπορούν να προσφέρουν θέσεις Απασχόλησης και μαθητείας.

Δράσεις Πληροφόρησης και Δημοσιότητας
    Παράλληλα με τις προαναφερόμενες δράσεις, προβλέπονται σημαντικές δράσεις για την ενημέρωση, κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των ομάδων στόχου, των τοπικών επιχειρήσεων και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τους στόχους, δράσεις και αποτελέσματα της πράξης, όπως: ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες, δελτία τύπου, ημερίδες, workshops, έκδοση οδηγού καλών πρακτικών, κ.α.

Η διάρκεια του έργου είναι μέχρι το τέλος του 2014.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από 10/02/2014 έως 10/03/2014.

Πληροφορίες
Δήμος Ηλιούπολης (Σοφοκλή Βενιζέλου και Πρωτόπαππα . Τηλ.210-9970164 / 210-9970174).
Integration ΚΕΚ Α.Ε ( Λ. Βουλιαγμένης 223-Δάφνη. Τηλ.210-9711620 / 210-9760129).

Αιτήσεις συμμετοχής:
Integration ΚΕΚ Α.Ε ( Λ. Βουλιαγμένης 223-Δάφνη. Τηλ.210-9711620 / 210-9760129), ώρες 10.00 – 15.0