Οικονομία

«Αδυναμία ΟΑΕΔ να υλοποιήσει το στεγαστικό πρόγραμμα του π. ΟΕΚ» - Λιμνάζει 1 δισ. ευρώ

«Αδυναμία ΟΑΕΔ να υλοποιήσει το στεγαστικό πρόγραμμα του π. ΟΕΚ» - Λιμνάζει 1 δισ. ευρώ
Με άδεια χέρια έφυγαν χθες τα μέλη της ΠΟΠΟΚΠ από την συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Εργασίας Κώστα Μπάρκα για την δημιουργία ενός οργανισμού στέγασης. Ενώ όπως αναφέρει η ΠΟΠΟΚΠ σε ανακοίνωση της ο υφυπουργός εδώ και δύο μήνες περιμένει από τον ΟΑΕΔ τις λίστες με τα 100 διαμερίσματα που απαιτούνται επισκευές για να κληρωθούν στην συνέχεια σε εργαζόμενους. Τελικά η λίστα παραδόθηκε στον υφυπουργό από την ΠΟΠΟΚΠ και όχι από τον ΟΑΕΔ.

Όπως επισήμαινεται στην ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ «από το 2014 που εκδόθηκε η τελευταία Υπουργική Απόφαση κλήρωσης σπιτιών του ΟΕΚ, υπάρχουν διαμερίσματα όπως στην Ζάκυνθο τα οποία δεν έχουν επισκευαστεί, παρότι έχουν ήδη κληρωθεί. Αυτό αποδεικνύει και την αδυναμία του ΟΑΕΔ να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο αντικείμενο, δηλαδή το σχεδιασμού και την υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων».

Όπως τόνισαν μέσω της συνεχιζόμενης παρακράτησης από τους εργαζόμενους, 1%υπέρ του ΟΕΚ και 0,35% υπέρ του ΟΕΕ, στον ΟΑΕΔ έχει δημιουργηθεί αποθεματικό που ξεπερνά το 1 δις ευρώ και το οποίο λιμνάζει ελλείψει σχεδιασμού για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων στέγασης.

Όσον αφορά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τονίστηκε η ανάγκη αύξησης των μόνιμων οργανικών θέσεων στο νέο Οργανόγραμμα ΟΑΕΔ έτσι ώστε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καρδίτσα να λειτουργεί με μόνιμους υπαλλήλους και όχι με προσωπικό ορισμένου χρόνου το οποίο θα αλλάζει κάθε χρονιά με δυσμενή αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα αλλά και η αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων σε πολλές ειδικότητες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με στόχο την εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Θέσαμε επίσης το ζήτημα της θέσπισης επιδομάτων ΒΑΕ για το προσωπικό καθαριότητας, των μαγείρων και των τραπεζοκόμων. Με ανοιχτά λοιπόν όλα τα κρίσιμα ζητήματα η ΠΟΠΟΚΠ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες δράσεις.»