Οικονομία

Με αποκαλύψεις «απειλεί» ο Βρούτσης: Ο Πετρόπουλος προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες για τις συντάξεις

Με αποκαλύψεις «απειλεί» ο Βρούτσης: Ο Πετρόπουλος προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες για τις συντάξεις
Σε αποκαλύψεις για τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ που αφορούν το ύψος των συντάξεων θα προχωρήσει σήμερα στην Βουλή ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και βουλευτής Γιάννης Βρούτσης. 

Ειδικότερα ο κ. Βρουτσης αναμένεται σήμερα να αποκαλύψει στοιχεία για το πραγματικό ύψος των συντάξεων με βάση το σύστημα Ήλιος και όχι αυτά που παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε χθες ο κ. Πετρόπουλος: Η μέση σύνταξη γήρατος το 2014 ήταν 953 και το 2018 ήταν αυξημένη κατά 20 ευρώ. Η μέση σύνταξη γενικά το 2014 ήταν 711 ευρώ και πέρσι είχε φτάσει τα 724. Η επικουρική από τα 169 ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 έφτασε τα 172 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο κ. Βρούτσης μάλιστα μέσα από το twitter, ανέφερε πως ο Τάσος Πετρόπουλος επιχείρησε να εξαπατήσει τον κόσμο λέγοντας πως με βάση τα στοιχεία του προγράμματος ΗΛΙΟΣ οι συντάξεις αυξήθηκαν την περίοδο που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συγκριτικά με εκείνη που ήταν η Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζήτησε χθες από τα Μέσα ενημέρωσης να περιμένουν μέχρι σήμερα που θα απαιτήσει συγγνώμη από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για την εξαπάτηση εις βάρος των πολιτών. 

Δείτε το σχετικό tweet: 

IMG 20190510 064454

Διαβάστε επίσης: 

Ο Πετρόπουλος απαντά στον Βρούτση: Η ΝΔ προκαλεί όταν μιλά για τις συντάξεις