Οικονομία

Αντισυνταγματική η μείωση των εφάπαξ

Αντισυνταγματική η μείωση των εφάπαξ Αντισυνταγματική η μείωση των εφάπαξ
Αντισυνταγματική η μείωση των εφάπαξ Παράνομη έκρινε,κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,την περικοπή στο εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου ενώ παραπέμθηκε η υπόθεση στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Μία μία καταρρίπτονται δικαστικά οι τελευταίες μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και οι ευρύτερες περικοπές που έγιναν στα εφάπαξ στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το Έθνος, κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή που έγινε στο εφάπαξ συνταξιούχου δημοσίου ταμείου και το ζήτημα πρόκειται να παραπεμφθεί, υποχρεωτικά λόγω της αντισυνταγματικότητας, στην Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου για οριστική επίλυση, μόλις δημοσιευθεί επίσημα το σκεπτικό της.

Η δικαστική απόφαση ,σε περίπτωση που η Ολομέλεια του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου επιβεβαιώσει την αντισυνταγματικότητα στις περικοπές του εφάπαξ, θα ανοίξει  ο δρόμος για την επιστροφή αναδρομικά μεγάλων ποσών στους δικαιούχους, που συνταξιοδοτούμενοι πήραν ποσά εφάπαξ συρρικνωμένα σε ποσοστό έως και 35%.

Παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισπράξουν μεγαλύτερα κι όχι μειωμένα εφάπαξ όσοι περιμένουν ακόμη και 3 χρόνια για να πάρουν το βοήθημα.