Οικονομία

Τι θα κερδίσει ο καταναλωτής από την μείωση τιμής στο φυσικό αέριο

Τι θα κερδίσει ο καταναλωτής από την μείωση τιμής στο φυσικό αέριο Τι θα κερδίσει ο καταναλωτής από την μείωση τιμής στο φυσικό αέριο
Τι θα κερδίσει ο καταναλωτής από την μείωση τιμής στο φυσικό αέριο Η συμφωνία για μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου φέρνει και μείωση στους λογαριασμούς των καταναλωτών αλλά δεν αναμένεται να είναι στο υψος του 15% που συμφωνήθηκε με την ρωσική εταιρεία.

Ως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί η νέα σύμβαση μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom, ανέφεραν σήμερα πηγές του ΥΠΕΚΑ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την επίτευξη συμφωνίας των δύο πλευρών που προβλέπει μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου κατά 15%.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις τιμολογίων στους λογαριασμούς του Απριλίου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εκπτώσεις θα μετακυλιστούν στο ακέραιο προς τους πελάτες των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.

Η συμφωνία για τη μείωση στο φυσικό αέριο είναι στο 15%, αλλά η έκπτωση στους καταναλωτές θα είναι μικρότερη.

Η μείωση στους καταναλωτές δεν θα είναι 15% για το λόγω ότι η ΔΕΠΑ δεν αγοράζει μόνο φυσικό αέριο από την Gazprom και έτσι η μείωση του 15%, δεν θα φανεί ολόκληρη στους λογαριασμούς.

Η μείωση στον λογαριασμό του καταναλωτή υπολογίζεται ότι θα είναι από 10% ως και 12%.