Οικονομία

Έρχεται λύση για την δήλωση των τόκων στις δηλώσεις 2014

Έρχεται λύση για την δήλωση των τόκων στις δηλώσεις 2014 Έρχεται λύση για την δήλωση των τόκων στις δηλώσεις 2014
Έρχεται λύση για την δήλωση των τόκων στις δηλώσεις 2014 Σε νομοθετική ρύθμιση για την δήλωση των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις του 2014 θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών όπου ουσιαστικά θα παρατείνει το καθεστώς της μη υποχρέωσης δήλωσης των τόκων κάτω των 250 ευρώ και για φέτος.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα προβλέπετε η παράταση της μη υποχρέωσης δήλωσης των τόκων κάτω των 250 ευρώ ώστε να καλυφθεί το νομοθετικό κενό που παρουσιάζεται στο θέμα.

Οι τόκοι καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις 2014 αναγράφονται σε ξεχωριστό κωδικό στο έντυπο Ε1 ενώ με τις νέες διατάξεις θα πρέπει να αναγράφονται από το πρώτο ευρώ  καθώς το πλαφόν των 250 ευρώ ίσχυε μόνο για τις φορολογικές δηλώσεις του 2013.

Έτσι, φορολογούμενοι που εισέπραξαν τόκους λίγων ευρώ και δεν έχουν άλλα εισοδήματα θα υπαχθούν στα τεκμήρια (3.000 ευρώ ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης) και θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 300 ευρώ με βάση τον πρώτο συντελεστή 10% που ισχύει για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.