Οικονομία

Νέο Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Θερμαϊκού

Νέο Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Θερμαϊκού Νέο Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Θερμαϊκού
Νέο Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Θερμαϊκού Μετά την εξάμηνη πιλοτική λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Νέων Επιβατών, ο Δήμος Θερμαϊκού προετοιμάζεται για τη λειτουργία ενός ακόμη νέου στην περιοχή της Επανομής, με σκοπό την κάλυψη αναγκών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού,  η στελέχωση του νέου Κοινωνικού Φαρμακείου, θα υλοποιηθεί σε ένα μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους δημότες, τους επαγγελματίες και τους οργανωμένους φορείς να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια συλλογής φαρμάκων και ανάδειξης του θεσμού.

Στόχος μέσω της προσπάθειας αυτής είναι να οργανωθεί ένα δομημένο δίκτυο υπηρεσιών και δράσεων που θα λειτουργήσουν προστατευτικά και υποστηρικτικά σε ευπαθείς ομάδες.

Για την υλοποίηση της κοινωνικής αυτής δράσης συνεργάζονται οι: ΕΘ.Ο.ΠΑΚ, αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας & Πολιτισμού, ΔΗΚΕΘ, Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, Φαρμακοποιοί του Κόσμου, Φαρμακοποιοί του Δήμου Θερμαϊκού και τοπικές Ιερές Μονές.