Οικονομία

Καταγγελία ΠΟΠΟΚΠ για Πετρόπουλο - Αλλαζονική και προκλητική η συμπεριφορά του

Καταγγελία ΠΟΠΟΚΠ για Πετρόπουλο - Αλλαζονική και προκλητική η συμπεριφορά του
Ο Υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε αναποτελεσματικούς τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ Θεσσαλίας και ζήτησε να δουλεύουν και αργίες για να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων
Σε μία απίστευτη καταγγελία εις βάρος του υφυπουργου Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
 
Ειδικότερα κατήγγειλε τον υφυπουργό για αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά του κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ αγροτών Θεσσαλίας στη Λάρισα.
 
Όπως αναφέρει η ΠΟΠΟΚΠ: «Τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μία εβδομάδα πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε να επισκεφθεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία εντελώς εγκαταλελειμμένη μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ καθώς καλύπτει όλο τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας διαθέτοντας 10 μόνο υπαλλήλους!!!!!!!!".
 
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΠΟΚΠ "αντί να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για τα προβλήματα κατευθύνθηκε με περίσσιο θράσος στην αρμόδια συνάδελφο ζητώντας να χρονομετρήσει το νέο τρόπο εγγραφής ασφαλισμένου, θριαμβολογώντας για τη δήθεν απλοποίηση της διαδικασίας που υποτίθεται θα λύσει όλα τα προβλήματα". Για το κομμάτι αυτό, των εγγραφών, η ΠΟΠΟΚΠ αναφέρει ότι η καθυστέρηση των σχετικών υποθέσεων φτάνει τις 8.000 (6.200 πριν την ισχύ του ν. 4554/18 και 1.600 μετά).
 
" Ο ίδιος", αναφερόμενος στον υφυπουργό," στα κανάλια μιλάει μόνο για 800!". Για το θέμα των καθυστέρησεων η ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλει ότι ο υφυπουργός "αποκάλεσε όλους τους εργαζόμενους αναποτελεσματικούς, θεωρώντας τους αποκλειστικά υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των αιτημάτων.
 
Απαίτησε δε την παραμονή τους στην υπηρεσία ακόμη και μετά τη λήξη του ωραρίου ή στις ημέρες αργίας, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα όλων των εκκρεμοτήτων!!!".
 
Καταλήγοντας η ΠΟΠΟΚΠ σημειώνει ότι" στην πραγματικότητα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καταρρέουν, οι εργαζόμενοι καταρρέουν και οι ασφαλισμένοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται".