Οικονομία

Κατασχέσεις για χρέη στο ΙΚΑ μέχρι τέλος Μαρτίου

Κατασχέσεις για χρέη στο ΙΚΑ μέχρι τέλος Μαρτίου Κατασχέσεις για χρέη στο ΙΚΑ μέχρι τέλος Μαρτίου
Κατασχέσεις για χρέη στο ΙΚΑ μέχρι τέλος Μαρτίου Μεγάλος αριθμός κατασχέσεων (περίπου 5000) έρχεται έως τέλος του μήνα από το ΚΕΑΟ για οφειλές προς το ΙΚΑ αφού με εγκύκλιο της η Συντονίστρια του Κέντρου Είσπραξης καλεί τις υπηρεσίες του να προχωρήσουν στην επίδωση των κατασχετηρίων και να εκτελεστούν άμεσα από τους δικαστικούς επιμελητές .

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος από την κεντρική παρακολούθηση της πορείας των αναγκαστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά των οφειλετών του ΙΚΑ που έχουν μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, διαπιστώθηκε ότι πολύ μεγάλος αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης που εκδόθηκαν από 26/11/2013 έως 31/1/2014 δεν εκτελέστηκε.

Οι παραγγελίες των κατασχέσεων κινητών και ακινήτων αφορούν οφειλές άνω των 30.000 ευρώ

Συγκεκριμένα οι παραγγελίες αυτές εμφανίζονται στο σύστημα του ΙΚΑ και ειδικότερα στο πεδίο status παραγγελίας με τιμή «δεν έχει παραδοθεί» ή «έχει παραδοθεί».

Επειδή εφεξής οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές, προθεσμία για την
τήρηση της οποίας οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται, θα πρέπει να επιληφθούν οι υπηρεσίες για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών κατάσχεσης της ανωτέρω περιόδου έκδοσης και ενημέρωση του συστήματος με τα αποτελέσματα, έως 31/3/2014.