Οικονομία

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους στην Αττική

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους στην Αττική
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους στην Αττική Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Γαλατσίου και Φιλοθέης-Ψυχικούη οποία εντάσσεται στην δράση 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», και ειδικότερα στη «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

τους/τις ενδιαφερόμενους/ες:
• Άνεργους/ες όλων των κατηγοριών, εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ
• Νέους Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών σχολών), που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος και
οι οποίοι είναι κάτοικοι των Δήμων Γαλατσίου και Φιλοθέης - Ψυχικού
να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως 28 Μαρτίου 2014.

 ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ    

Το Σχέδιο Δράσης απευθύνεται συνολικά σε εβδομήντα οκτώ (78) ωφελούμενους, που κατοικούν στους Δήμους Γαλατσίου ή Φιλοθέης-Ψυχικού. Πιο συγκεκριμένα, αφορά πενήντα τέσσερεις (54) Άνεργους και είκοσι τέσσερεις (24) Νέους Επιστήμονες.


Ως Νέοι Επιστήμονες θεωρούνται τα άτομα με τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:
• Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την 02.01.2011 και μετά.
• Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης ή αναγνώρισης του υποβαλλόμενου τίτλου σπουδών (Πτυχίου, Μεταπτυχιακού Διδακτορικού ή των αντίστοιχων τίτλων αλλοδαπής) μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς).
• Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας, που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών.
• Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία Δ.Ο.Υ. για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000 €.
• Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου Κράτους - Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών, που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.
• Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και οι άντρες να έχουν εκπληρώσει νόμιμα ή απαλλαχθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Συγκεκριμένα, για την ομάδα στόχο των Ανέργων - συνολικά 54 άτομα - προβλέπεται:
• 20 άτομα να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις σε προγράμματα, όπως Νέες Θέσεις Εργασίας, Σύμβαση Εργασιακής Εμπειρίας, Επιταγή Επανένταξης.
• 14 άτομα να υποστηριχθούν για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων (αξιοποίηση προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων/ επιχορηγήσεων ΕΠΑΝ II, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αποθεματικό Απρόβλεπτων κ.ά.).
• 20 άτομα να κατευθυνθούν στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και θα απασχοληθούν σε αυτές (σύμφωνα με τον Ν. 4019/2011 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις).

Για την ομάδα στόχος των Νέων Επιστημόνων - συνολικά 24 άτομα προβλέπεται:
• Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους, προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων και τα σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα www.topsagfp.gr και στα γραφεία των παρακάτω φορέων:
• Δήμος Γαλατσίου - Ώρες Επικοινωνίας 10:00-13:00
Δ/νση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Τ.Κ.111 46, Γαλάτσι, 2ος όροφος Τ: 2132055386 - F: 2102918120, Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Αρμόδια κα Βούλα Δημητρίου.
• ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ./ - Ώρες επικοινωνίας 10:00 - 13:00
Δ/νση: Βεκιαρέλλη 11, Τ.Κ. 152 37, Φιλοθέη, Ισόγειο, Τ: 2106753797 & 2106822217, F: 2106753798, Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Αρμόδιοι:κα Αναστασία Καπάνταη & κ. Βασίλης Παπαθωμόπουλος.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου - εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί, ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή - να προσέρχονται στα παραπάνω σημεία και να καταθέτουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, σύμφωνα με τις ώρες επικοινωνίες που αναγράφονται παραπάνω από τις 4 έως τις 28 Μαρτίου του 2014.

Εναλλακτικά οι αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ