Οικονομία

Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20/3

Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20/3 Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20/3
Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη και την Πέμπτη Απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μετά από απόφαση των εργαζομένων.

Σε 48ωρη απεργια την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την απεργία

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα.
Πολιτικές που εξυπηρετούν τους χρηματοοικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Κατά παραγγελία τους αποφασίζουν τις πολιτικές οι χειραγωγημένες κυβερνήσεις.
Στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το ΔΗΜΟΣΙΟ.