Οικονομία

Μειωμένες οι προσλήψεις στους δήμους και τις Περιφέρειες για το 2014

Μειωμένες οι προσλήψεις στους δήμους και τις Περιφέρειες για το 2014 Μειωμένες οι προσλήψεις στους δήμους και τις Περιφέρειες για το 2014
Μειωμένες οι προσλήψεις στους δήμους και τις Περιφέρειες για το 2014 Κατά 20% λιγότερες θα είναι οι προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους και τις περιφέρειες σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες.

Η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού προσλήψεων συμβασιούχων που μπορούν να προβούν οι δήμοι και οι Περιφέρειες το 2014.

Συγκεκριμένα ο μέγιστος αριθμός των συμβασιούχων για το 2014 που επιτρέπεται να προσληφθούν στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, που γίνονται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου είναι 5.178 άτομα συνολικά. Οι 1.152 προσλήψεις θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ ενώ 4.026 θα απασχοληθούν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγραμμάτων καθώς και ερευνητικών- αναπτυξιακών συμβολαίων .

Το 2013 είχαν εγκριθεί 5.590 προσλήψεις συμβασιούχων ,ενώ το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε δώσει στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού πριν λίγο διάστημα σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων που είχε δημοσιεύσει το dikaiologitika τους υποχρέωνε να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για κάλυψη θέσεων κατά 20%.

Η μείωση των προσλήψεων κατά 20% να σημειωθεί ότι αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση.