Οικονομία

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ»: Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον κλάδο Βιβλίου

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ»: Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον κλάδο Βιβλίου
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.» ως τελική δικαιούχος του έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον κλάδο Βιβλίου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΕΚ (άξονας προτεραιότητας 2, ειδικός στόχος 2.2, επενδυτική προτεραιότητα 8ν) με MIS5003014 και χρηματοδοτείται από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους, ανακοινώνει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του έργου και υπογράφηκε η σχετική Σύμβαση. Ανάδοχος αναδείχθηκε η Ένωση Εταιρειών «INTEGRATION-ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ-ΣΕΛΕΚΤΙΚΑ».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο α’ κύκλος προσέλκυσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις δράσεις Κατάρτισης και Πιστοποίησης του έργου, κατά την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον 1.000 περίπου υποψήφιοι εργαζόμενοι από διάφορες επιχειρήσεις, κλάδους και περιοχές της χώρας.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος δικαιολογητικών των υποψηφίων συμμετεχόντων, καθώς και η μοριοδότηση της επιλογής τους, βάσει γνωστοποιημένων κριτηρίων.

Καταρτίσθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ., καθώς και των μη επιτυχόντων, ανά Διοικητική περιφέρεια.

Μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου, για τυχόν υποβολές ενστάσεων από μη επιτυχόντες, δημοσιεύτηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποτυχόντων.

Εντός του Οκτωβρίου 2019 θα ξεκινήσουν σταδιακά τα προγράμματα κατάρτισης (α’ κύκλος), ανά περιφερειακή ενότητα. Τα εν λόγω προγράμματα προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο β’ κύκλος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής υποψηφίων στα προγράμματα του έργου.

Τα προγράμματα Κατάρτισης και Πιστοποίησης του έργου, έχουν διάρκεια 90 ώρες και με την ολοκλήρωσή τους ακολουθούν εξετάσεις Πιστοποίησης προσόντων.

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν σε τρεις (3) θεματικές περιοχές του κλάδου βιβλίου, ως εξής:
• Σχεδιασμός και Παραγωγή Συμβατικού και Ψηφιακού Βιβλίου
• Σύγχρονες Μέθοδοι και Μέσα στη Προώθηση και Πώληση με εκτεταμένη χρήση των Social Media
• Logistics και Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων εργαζομένων του έργου είναι 1.000 άτομα πανελλαδικά. Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους, που περιλαμβάνει εκτός από την Κατάρτιση και τις εξετάσεις Πιστοποίησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ως 450€.

Η ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ. στο πλαίσιο του έργου και των δράσεων αυτεπιστασία της, θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα ημερίδες ενημέρωσης του κοινού για τους Σκοπούς, τις Δράσεις και το Περιεχόμενο του έργου που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ. καλεί τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους, εφόσον το επιθυμούν, να λάβουν επιπλέον πληροφόρηση για το έργο, μέσα από την ιστοσελίδα της www.enelvi.org και να παραμείνουν σε επικοινωνία μαζί της, προκειμένου να ενημερώνονται επαρκώς και εγκαίρως για τις δραστηριότητες του έργου της.

Τέλος, η ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ. ευχαριστεί θερμά τους πολίτες που εκδήλωσαν υψηλότατο ενδιαφέρον συμμετοχής στις δράσεις του έργου και δηλώνει ότι τόσο η ίδια όσο και ο Ανάδοχος υλοποίησης θα εργαστούν συστηματικά και ποιοτικά για την επίτευξη των στόχων του.

                           Για το Δ.Σ. της ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Κωνστανταρόπουλος                  Κωνσταντίνος Γκοβόστης

logoepanek