Οικονομία

Πρόγραμμα για 2.000 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα για 2.000 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ Πρόγραμμα για 2.000 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ
Πρόγραμμα για 2.000 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ Πρόγραμμα συμβουλευτικής θα παρέχει η ΕΕΔΕ στους 2.000 ωφελούμενους του προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ που παρέχει 10.000 ευρώ ενίσχυση για την δημιουργία καινοτομικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας κ Βρούτση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για 2000 ωφελούμενους οι οποίοι θα συστήσουν επιχείρηση στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων» του ΟΑΕΔ.

Η συμβουλευτική υποστήριξη που θα παρασχεθεί στους 2.000 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:
Θεματικά εργαστήρια (workshops) σε 6 συγκεκριμένες θεματικές ενότητες καθώς και 2 επιπλέον που σχετίζονται με τα πεδία της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας.

Συμβουλευτική Καθοδήγηση/Mentoring/Coaching μέσω εξατομικευμένων συναντήσεων του κάθε μέντορα με τους ενδιαφερόμενους νέους αυτοαπασχολουμένους – επιχειρηματίες. Περιλαμβάνει δύο (2) συναντήσεις ανά άτομο διάρκειας τεσσάρων ωρών έκαστη. Επίσης, θα παρέχεται και Εξ αποστάσεως Συμβουλευτική με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα διασφαλίζει τη συνεχή καθοδήγηση, υποστήριξη, ενημέρωση του ωφελουμένου τόσο κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης, όσο και για τα επόμενα τρία χρόνια από τη λήξη του προγράμματος.

Επιπρόσθετα η ΕΕΔΕ θα παρέχει δωρέαν πρόσβαση στους ωφελούμενους στο Μanagement Direct θα προσφερθεί δωρεάν στους ωφελούμενους από την ΕΕΔΕ για τρία χρόνια.
Εκπαίδευση/Ε- Learning: Περιλαμβάνει ενέργειες εξ αποστάσεως κατάρτισης με χρήση των συστημάτων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, που θα αφορά ανάγκες που έχουν διαγνωσθεί στο πλαίσιο της ατομικής συμβουλευτικής και αφορούν σε ελλείψεις γνώσεων – κενά δεξιοτήτων των ωφελουμένων.

Clustering:Η ΕΕΔΕ έχοντας προβεί στη σύναψη πρωτόκολλων συνεργασίας με τα κατά τόπους επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους και επαγγελματικές ενώσεις θα φέρει σε επαφή τους ωφελουμένους της πράξης με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της οικείας γεωγραφικής περιοχής ώστε να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους.

Λοιπές Υποστηρικτικές Δράσεις:Αφορά τις ενέργειες που σχετίζονται με τηδιαχείριση, την υποστήριξη και τη διάχυση των αποτελεσμάτων της πράξης.
Ενδεικτικά περιλαμβάνει υπηρεσίες διαχείρισης και τεχνικής υποστήριξης, διεξαγωγήενός πανελλαδικού συνέδριου και την απονομή βραβείου στις καλύτερες καινοτόμεςνέες επιχειρήσεις που συστάθηκαν στο πλαίσιο της πράξης, διεξαγωγή επιτόπιωνελέγχων, δημιουργία μητρώου συμβούλων.