Οικονομία

Αύριο η Ελλάδα στις αγορές λέει η Wall Street Journal

Αύριο η Ελλάδα στις αγορές λέει η Wall Street Journal Αύριο η Ελλάδα στις αγορές λέει η Wall Street Journal
Αύριο η Ελλάδα στις αγορές λέει η Wall Street Journal «Η Ελλάδα σχεδιάζει αύριο να βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων "μακράς διάρκειας" την Τετάρτη, αναφέρει η Wall Street Journal ».Ως έκτακτη δημοσίευσε πριν από λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα της την είδηση η αμερικανική εφημερίδα .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας η Ελλάδα είναι έτοιμη σε λίγες ώρες να βγει στις αγορές αναζητώντας δανειστές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα Το σημαντικό από την επιστροφή της χώρας στις αγορές δεν είναι το ποσό που θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία αλλά η αποδοχή της Ελλάδας ως μιας χώρας που μπορεί να δανείζεται από τα «σκληρά» χρηματοοικονομικά συστήματα που δίνουν τα χρήματά τους με γνώμονα τους οικονομικούς δείκτες και τις προοπτικές μιας οικονομίας.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα», έπειτα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, χρονικό διάστημα στο οποίο η Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως χώρα-παρίας, κράτος χρεωκοπημένο δηλαδή όπως είναι το αντίστοιχο, δηλαδή, του διπλωματικού όρου «παρίας» στην οικονομία, συνδυάζεται με την επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

NETWORK