Οικονομία

7 αποσπάσεις για το έργο του Πράσινου Ταμείου

7 αποσπάσεις για το έργο του Πράσινου Ταμείου
7 αποσπάσεις για το έργο του Πράσινου Ταμείου Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατ' εφαρμογή του ν. 3889/2010 «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις» καθώς και ειδικότερα του άρθρου 10 (Α7182/14.10.2010) όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 42 του ν. 4030 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις » (Α7249/25.11.2011), προτίθεται να προβεί στην απόσπαση επτά (7) υπαλλήλων για την υποβοήθηση του έργου του Πράσινου Ταμείου

 όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ

Μηχανικών

2

ΠΕ

Διοικητικών - Οικονομικών

1

ΠΕ

Δασολόγων

1

ΠΕ

Οικονομολόγος

1

ΠΕ

Πληροφορικής

1

ΠΕ

Περιβάλλοντος

1

ΣΥΝΟΛΟ

7

1. Διάρκεια και Διαδικασία Αποσπάσεων :
❖ Η χρονική διάρκεια των αποσπάσεων είναι δύο (2) έτη. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου οι αποσπάσεις μπορεί να παρατείνονται μια ή περισσότερες φορές ή να διακόπτονται. Η απόσπαση διενεργείται κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη και χωρίς να απαιτείται η γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, ύστερα από δημοσιοποίηση της παρούσας Πρόσκλησης στην οποία καθορίζονται ο αριθμός, οι ειδικότητες και τα ζητούμενα πρόσθετα προσόντα του προσωπικού.

2.    Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης
Για την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:
❖    Να υπηρετούν σε άλλα Υπουργεία ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1256/1982.
❖    Κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων απόσπασης να έχουν συμπληρώσει διετή (2ετή) τουλάχιστον δημόσια υπηρεσία.
❖    Κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να μην έχει ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη εναντίον των ενδιαφερομένων υπαλλήλων.

3.    Απαιτούμενα δικαιολογητικά
❖    Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση απόσπασης οφείλουν να υποβάλουν :
α) Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο, μεταξύ των άλλων, να περιγράφεται αναλυτικά η υπηρεσιακή διαδρομή τους και η αποκτηθείσα εμπειρία από τις θέσεις που έχουν υπηρετήσει.
β) Πιστοποιητικό υπηρεσιακής κατάστασης και υπηρεσιακών μεταβολών, στην οποία να αναφέρονται τα βασικά στοιχεία του φακέλου του υπαλλήλου (χρόνος υπηρεσίας, κλάδος, βαθμός, θέση κ.λ.π.).
γ) Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου.
δ) Αντίγραφο του βασικού πτυχίου και (εφόσον διαθέτουν) του μεταπτυχιακού τίτλου
σπουδών.
ε) Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα βεβαιώνεται ότι τα αναφερόμενα στο Βιογραφικό σημείωμα στοιχεία είναι αληθή και θα αναλαμβάνεται η υποχρέωση προσκόμισης επικυρωμένων των (γ) και (δ) ανωτέρω.
4.    Τρόπος υποβολής αίτησης απόσπασης
❖    Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι εκτιμούν ότι οι γνώσεις και η εμπειρία τους ανταποκρίνονται στις παραπάνω απαιτήσεις καλούνται να υποβάλουν αίτηση :

•    είτε αυτοπροσώπως στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Διοικητικού του Υ.Π.Ε.Κ.Α. (Αμαλιάδος 17, 11523 ΑΘΗΝΑ,).
•    είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με courier στη διεύθυνση : Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Διεύθυνση Διοικητικού Αμαλιάδος 17, 11523 ΑΘΗΝΑ με την ένδειξη «Για τη στελέχωση του Πράσινου Ταμείου».
 
5.    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης

❖    Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και μέχρι την 09/05/2014 και ώρα 15:00. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης το εμπρόθεσμο κρίνεται από την ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου επί του φακέλου.
6.    Επιλογή
❖    Η επιλογή των υπαλλήλων που θα αποσπασθούν μεταξύ αυτών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.
7.    Αποδοχές - Χρόνος υπηρεσίας
❖    Η δαπάνη μισθοδοσίας της υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της απόσπασης θα βαρύνει την υπηρεσία από την οποία προέρχεται.
❖    Ο χρόνος διάρκειας της απόσπασης λογίζεται, για κάθε συνέπεια, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του αποσπώμενου στη θέση που οργανικά κατέχει.
8.    Υποχρέωση κοινοποίησης της παρούσας πρόσκλησης από Δ/νσεις Διοικητικού
❖    Κάθε φορέας στον οποίο αποστέλλεται η παρούσα Πρόσκληση οφείλει να την κοινοποιήσει άμεσα σε όλες τις εποπτευόμενες από αυτόν υπηρεσίες και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λάβουν γνώση αυτής όλοι οι υπάλληλοι των
αναφερομένων κλάδων που υπηρετούν σε αυτές.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2131515187 και 2105241919 και ώρες 09.00 έως 11.00.