Οικονομία

Προσλήψεις μόνιμων στα μέσα μεταφοράς

Προσλήψεις μόνιμων στα μέσα μεταφοράς Προσλήψεις μόνιμων στα μέσα μεταφοράς
Προσλήψεις μόνιμων στα μέσα μεταφοράς Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η προκήρυξη της ΟΣΥ από το ΑΣΕΠ για 450 προσλήψεις στα λεωφορεία για οδηγούς και Τεχνίτες αφού δόθηκε η έγκριση από το ΔΣ της εταιρείας ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη των παραπάνω με διαγωνισμό. Πριν το Πάσχα δοθηκε η έγκριση για 450 προσλήψεις της ΟΣΥ που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας στα λεωφορεία ενώ λίγο διάστημα μετά θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του ΜΕΤΡΟ για 200 περίπου προσλήψεις.

Αναλυτικά εγκρίθηκαν τριακόσιες τριάντα (330) προσλήψεις Οδηγών Λεωφορείων και εκατόν είκοσι(120) προσλήψεις Τεχνιτών η κατανομή των οποίων ανά ειδικότητα αναφέρεται στο έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης Οχημάτων, όπως αυτό υποβλήθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥ.

Την απόφαση για τις προσλήψεις στην ΟΣΥ υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Γ.Οικονόμου.

Επίσης με νέα προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευτεί προς το τέλος της άνοιξης με την οποία θα γίνουν 200 προσλήψεις στον ΜΕΤΡΟ με νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη ετοιμάσει τη νέα προκήρυξη και απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από τη δημοσίευσή της. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη.

Το νέο προσωπικό θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου, ΙΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες οι οποίες αναμένεται να ζητηθούν είναι: οδηγοί συρμών, εκδότες εισιτηρίων, μηχανικοί, ελεγκτές και σταθμάρχες. Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα δοθεί σε συμβασιούχους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το μετρό και σε όσους έχουν προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε συγκοινωνιακό φορέα. Παράλληλα, με ειδική μοριοδότηση θα προκριθούν όι επαναπροσλήψεις των απολυμένων συμβασιούχων της ΣΤΑΣΥ.