Οικονομία

Πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στη ΣΣΑΣ 2014

Πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στη ΣΣΑΣ 2014
Πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στη ΣΣΑΣ 2014 Ανακοίνωση για την πρόσληψη με επιλογή, ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαία αντιμισθία για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015 (χρονικό διάστημα από 1 Οκτ 2014 μέχρι 31 Ιουλ 2015)

, για τα ακόλουθα μαθήματα - θέσεις - δραστηριότητες και ώρες απασχόλησης όπως αναλυτικά αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

Α/Α

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1.

Ελληνική Γλώσσα

110

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπουδών με εξειδίκευση στη διδασκαλία της Ελληνικής   Γλώσσας   ως ξένη γλώσσα, λόγω διδασκαλίας της σε αλλοδαπούς μαθητές. Ελλείψει της εξειδίκευσης, ο βασικός τίτλος. Απαιτείται επίσης τουλάχιστον, η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής   Γλώσσας (Επίπεδο Γλωσσομάθειας PI/C1, όπως κα­θορίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ)

2.

Αγγλική Γλώσσα

260(130X2)

2

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

3.

Γαλλική Γλώσσα

130

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

A/A

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

4.

Γερμανική Γλώσσα

130

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

5.

Μουσική(Κ λασική -Βυζαντινή Χορωδία)

160

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπουδών (πτυχίο ΑΕΙ ή κρατικού Ωδείου ισότιμου με ΑΕΙ της Ελλάδος ή της ημεδαπής). Εφόσον δεν θα υπάρ­ξουν υποψήφιοι με πτυχίο ΑΕΙ θα μοριοδοτούνται τα πτυχία σχολών αναγνωρισμένων από το αρμόδιο ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, όπως οι Σχολές Εκκλησιαστικής Μουσικής, οι Σχολές Ορχήστρας και Χορωδίας και οι Σχολές Συν­θέσεως.

6.

Στίβος (Δρόμοι)

200 (α)

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

7.

Στίβος (Άλματα)

200 (α)

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

8.

Στίβος (Ρίψεις)

200 (α)

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

9.

Καλαθο­σφαίριση

180

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

10.

Πετοσφαί-ριση

180

1

Απαιτείται βασικός τίτλος σπου­δών.

Παρατηρήσεις
(α) Οι 50 ώρες θα διατεθούν για την χρησιμοποίηση των καθηγητών Σωματικής Αγωγής ως συμβουλευτικών μελών των επιτροπών αθλητικών δοκιμασιών , κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, που θα λάβουν χώρα τον Ιούλιο του 2015.
•    Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν στις παραπάνω θέσεις, καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά στη ΣΣΑΣ από 07 έως 20 Μαΐου 2014 και ώρες 09:00-13:00.
•    Η προκήρυξη, υπόδειγμα αίτησης και πληροφορίες για το διαγωνισμό, υπάρ¬χουν στην ιστοσελίδα της Σχολής (www.ssas.gr) και στο πρόγραμμα Διαύγεια (www.et.diavgeia.gr).
•    Η διεύθυνση της ΣΣΑΣ είναι: Πλήθωνος Γεμιστού 1, ΤΚ 54638, Θεσσαλο¬νίκη, Τηλ. 2310962108 και 2310962188, 2310203933 (FAX).
 
2. Απαιτούμενα γενικά προσόντα
α.    Οι υποψήφιοι πρέπει:
(1)    Να είναι Έλληνες πολίτες .
(α) Όσοι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολι-τογράφηση, πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) τουλάχιστον έτος από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Κατ' εξαίρεση δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθα¬γένεια με πολιτογράφηση, αλλά δεν έχει παρέλθει έτος από την απόκτησή της, εφόσον μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ).

(β) Δύνανται επίσης να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Π' αυτούς απαιτείται η γνώση της Ελ¬ληνικής Γλώσσας σε βαθμό επαρκή (Β' επιπέδου) για την άσκηση των καθη¬κόντων του οικείου Κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνο¬μάθειας, που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, όπως επίσης αποδει¬κνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Αριστο¬τελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.
(2)    Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
(3)    Να μην διώκονται και να μην έχουν καταδικασθεί για τα ποινι¬κά αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07).
(4)    Οι άρρενες υποψήφιοι, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές. Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους υποχρεωτική στράτευση, γεγονός το οποίο το αποδεικνύουν με δική τους μέριμνα, προσκομίζοντας αντίστοιχη βεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους τους, επίσημα μεταφρασμένη.
(5)    Να έχουν συμπληρώσει το 18° έτος και να μην έχουν υπερβεί το 64° έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγω¬νισμού.
(6)    Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαι¬τείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της αντίστοιχης θέσης πιστοποιημένα από αρμόδια Επιτροπή.
(7)    Να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και σε περίπτωση που ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή να κατέχουν και βεβαίωση ισοτιμίας από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ.
 
(8) Σε περίπτωση που κατέχουν δημόσια θέση, να μην υπόκει¬νται στους περιορισμούς των Ν. 1256/82 και 1305/82, «Περί Πολυθεσίας». Τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α' και β' βαθμίδας και των Ανεξάρ-τητων Αρχών, οι οποίοι διορίστηκαν βάσει του Ν. 2190/94, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων του δημοσίου και ευρύτερου δη-μόσιου τομέα πριν συμπληρωθεί πενταετία από τη ημερομηνία διορισμού τους. Η απαγόρευση αυτή αφορά αποκλειστικά τους μόνιμους υπαλλήλους των ανωτέρω φορέων, η υπηρεσιακή κατάσταση των οποίων ρυθμίζεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα. Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους υπαλλήλους που ασχολούνται στους ανωτέρω φορείς, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ακόμη και αν αυτοί έχουν προσληφθεί βάσει του Ν. 2190/94 και κατέχουν οργανικές θέσεις.

β. Τα ανωτέρω γενικά προσόντα, θα πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, όσο και κατά το χρόνο διορισμού.

γ. Για την απόδειξη της συνδρομής ή μη των αναφερομένων στις υποπαραγράφους 2 α (1) έως (8), οι υποψήφιοι που θα συμπεριληφθούν στον Πί-νακα Προσληφθέντων, υποχρεούνται να προσκομίσουν στην οικεία υπηρεσία τα απαιτούμενα για την πρόσληψη δικαιολογητικά, άλλως δεν γίνεται δεκτή η πρόσληψή τους, διαγράφονται από τον οικείο πίνακα και καλούνται για πλήρωση της θέσης οι αμέσως επόμενοι.

3.   Κριτήρια Αξιολόγησης
Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψήφιων είναι τα παρακάτω: α.  Βασικός τίτλος σπουδών
(1)    Η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διδασκαλία μαθήματος και στις περιπτώσεις μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πτυχιούχους ΑΕΙ, η κατοχή πτυχίου ΤΕΙ. Το πτυχίο θα πρέπει να προέρχεται από Πανεπιστημιακό Τμήμα το οποίο απονέμει πτυχίο στο αντίστοιχο γνωστικό αντικεί-μενο του μαθήματος ή σε συνάφεια προς αυτό. Η βαθμολογία του πτυχίου θα πρέπει να αναφέρεται σε δεκαβάθμια κλίμακα.
(2)    Οι τίτλοι που αποκτήθηκαν από πανεπιστημιακά ιδρύματα της αλλοδαπής να συνοδεύονται και από βεβαίωση ισοτιμίας από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ. Η βαθμολογία του πτυχίου θα πρέπει να αναφέρεται σε δεκαβάθμια κλίμακα. Επιπλέον τα ξενόγλωσσα έγγραφα να είναι νόμιμα επικυρωμένα και νόμι¬μα μεταφρασμένα. Νόμιμα επικυρωμένα θεωρούνται τα ξενόγλωσσα έγγραφα τα οποία:

(α) Είτε έχουν επικυρωθεί από τις κατά τόπους αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές.

(β) Είτε έχουν εκδοθεί σε χώρα που έχει συνυπογράψει τη Σύμβαση της Χάγης και φέρουν αντί επικύρωσης σχετική επισημείωση (apostille) επί του εγγράφου είτε έχουν συνταχθεί ή επικυρωθεί από τις Προξενικές Αρχές
 
χώρας που έχει συνυπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Λονδίνου, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους από τις ελληνικές Προξενικές Αρχές είτε έχουν εκδο¬θεί σε χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει υπογράψει διμερή συμφωνία για τη μη επικύρωση δημοσίων εγγράφων.

Νόμιμα μεταφρασμένα θεωρούνται τα ξενόγλωσσα έγγραφα τα οποία έχουν μεταφραστεί από έναν από τους παρακάτω φορείς:

(α)   Από Έλληνες δικηγόρους.

(β) Από διορισμένους στα κατά τόπους Πρωτοδικεία άμι¬σθους ερμηνείς.

(γ) Από πτυχιούχους του Τμήματος Ξένων Γλωσσών- Με-τάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι έχουν κύρια επαγ-γελματική ενασχόληση τη μετάφραση για λογαριασμό οποιασδήποτε δημόσιας αρ-χής ή τρίτου ευθυνόμενοι για την εγκυρότητα του περιεχομένου τους.

(δ) Από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξω¬τερικών.

(ε) Από τους μόνιμους υπαλλήλους Προξενικής Αρχής, εφόσον αυτοί γνωρίζουν την ξένη γλώσσα ή από μεταφραστή που έχει προσλη¬φθεί για το σκοπό αυτό σε οργανική θεσμοθετημένη θέση στην Αρχή της Εσωτερι¬κής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ.

(στ) Από επίσημους ορκωτούς μεταφραστές, εφόσον η έλ-λειψη προσωπικού και τυχόν εξειδικευμένη ορολογία δεν επιτρέπουν τη μετάφρα¬ση από υπάλληλο της Προξενικής Αρχής, οι οποίοι κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ως επίσημα αναγνωρισμένοι μεταφραστές-διερμηνείς θεωρούνται οι ιδιώτες που είναι εγγεγραμμένοι σε καταλόγους που τηρούν οι επιτόπιες δικα¬στικές αρχές των οποίων η γνησιότητα της υπογραφής επικυρώνεται από τις ελλη¬νικές Προξενικές Αρχές.
(3)    Για τις περιπτώσεις των βεβαιώσεων αναγνώρισης-ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ που δεν αναγράφεται βαθμολογία ως βαθμός τίτλου σπουδών να λαμβάνεται ο μέσος όρος της δεκαβάθμιας κλίμακας, ο οποίος αντιστοιχεί στον αναγραφόμενο χαρακτηρισμό που αποδίδουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δηλαδή «Άριστα» ο βαθμός 9,25, «Λίαν Καλώς» ο βαθμός 7,50 και «Καλώς» ο βαθμός 5,74. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται ούτε βαθμός ούτε χαρακτηρισμός επί¬δοσης επί του τίτλου σπουδών, να λαμβάνεται ο μέσος όρος της δεκαβάθμιας κλί¬μακας της κατώτερης κλίμακας που αποδίδουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δηλαδή «Καλώς», 5,74.
(4)    Τίτλοι που αποκτήθηκαν από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπι-στήμιο (ΕΑΠ), αναγνωρίζονται ως ισότιμοι με τίτλους σπουδών που απονεμήθη¬καν από Πανεπιστήμια της Ελλάδας.
(5)    Για τους καθηγητές Μουσικής ως βασικός τίτλος σπουδών θεωρείται η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ ή κρατικού Ωδείου ισότιμου με ΑΕΙ της Ελλάδος ή
 
της αλλοδαπής. Εφόσον δεν θα υπάρξουν υποψήφιοι με πτυχίο ΑΕΙ θα μοριοδο-τούνται τα πτυχία σχολών αναγνωρισμένων από το αρμόδιο ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, όπως οι Σχολές Εκκλησιαστικής Μουσικής, οι Σχολές Ορχήστρας και Χορωδίας και οι Σχολές Συνθέσεως.

(6) Η υποψηφιότητα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής θα γίνεται δεκτή, εφόσον ο υποψήφιος έλαβε την κατάλληλη προπτυχιακή ειδικότητα στο συ-γκεκριμένο αντικείμενο και έχει είτε άδεια άσκησης του επαγγέλματος του προπο¬νητή από την αντίστοιχη Ομοσπονδία του συγκεκριμένου αθλήματος, εφόσον χο¬ρηγείται, είτε έχει υποβάλλει αίτηση αναγγελίας ασκήσεως επαγγέλματος προπο¬νητή. Στη δεύτερη περίπτωση, υποβάλλεται αντίγραφο της αίτησης αναγγελίας άσκησης επαγγέλματος προπονητή και σχετική βεβαίωση, η οποία χορηγείται μετά την παρέλευση πενήντα (50) ημερών από την υποβολή της αίτησης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

β.    Ξένες Γλώσσες

θα μοριοδοτείται η γνώση της ξένης γλώσσας, μόνο εφόσον θα ορίζεται από την Προκήρυξη ως απαραίτητο κριτήριο για την κάλυψη της συγκεκρι¬μένης θέσης, εξαιρουμένων των καθηγητών ξένων γλωσσών για τους οποίους η γνώση της ξένης γλώσσας πιστοποιείται μέσω του κατεχόμενου βασικού τί¬τλου σπουδών.

γ. Προϋπηρεσία
(1)    θα μοριοδοτείται μόνο η προϋπηρεσία σε εκπαιδευτικά κα¬θήκοντα. Ως τέτοια νοείται η απασχόληση στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό φορέα ή η άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος, σε εκπαιδευτικά καθήκοντα συναφή με το αντικεί¬μενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και κατά τις περι¬πτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας.
(2)    Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει από τον ασφαλιστικό του φορέα, βεβαίωση στην οποία θα φαίνεται ο ακριβής χρόνος προϋπηρεσίας.

4.   Απαιτούμενα δικαιολογητικά

α.    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν κατά την υποβολή της αιτήσεως τα παρακάτω δικαιολογητικά:
(1)    Αίτηση στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στο δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας, μαζί με μία πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία. Στην αίτηση θα δηλώνεται υποχρεωτικά από τον υποψήφιο και η διαθεσιμότητά του σε εβδομαδιαία βάση.
(2)    Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και το πιστοποιητικό οικογενειακής
 
κατάστασης, από τα οποία να προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια, καθώς και ο τρόπος και η ακριβής ημερομηνία κτήσης αυτής.
(3)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα δηλώ¬νουν ότι δεν κατέχουν δημόσια θέση, ή στην περίπτωση που κατέχουν, δήλωση για την κατηγορία, το βαθμό και το είδος της κατεχόμενης θέσης, έχοντας υπόψη τους περιορισμούς περί πολυθεσίας. Σε περίπτωση πρόσληψής τους, οι δη¬μόσιοι υπάλληλοι θα προσκομίζουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός, υπολογιζόμενης από την ημέρα κοινοποίησης της πρόσληψής τους, απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου που ανήκουν, η οποία θα επιτρέπει την απασχόλησή τους, αλλιώς θα ανακαλείται η πρόσληψή τους. Σε κάθε περίπτωση οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνο¬νται μόνο για μαθήματα των ποίων οι συνολικές ώρες διδασκαλίας δεν θα υπερ¬βαίνουν τις τετρακόσιες (400). Μηνιαίως δε, δικαιούνται για τη διδασκαλία αποζη¬μίωση μέχρι σαράντα (40) ώρες το μήνα.
(4)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα ανα¬φέρεται:
(α)   Εάν έχει καταθέσει αίτηση υποψηφίου ωρομισθίου κα¬θηγητού και σε άλλη παραγωγική Σχολή των ΕΔ.
(β)   Σε ποιες Σχολές κατέθεσε αίτηση.
(γ)   Σε ποια γνωστικά αντικείμενα ανά Σχολή.
(δ)   Τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα.
(5)    Βιογραφικό σημείωμα.
(6)    Φωτοαντίγραφα πτυχίων και διπλωμάτων, από τα οποία θα αποδεικνύονται οι σπουδές των ενδιαφερομένων.
(7)    Επίσης οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής εκτός από το βασι¬κό τίτλο σπουδών θα καταθέτουν και πιστοποιητικό διπλώματος ειδικότητας αθλήματος, από την πανεπιστημιακή σχολή αποφοίτησης.
(8)    Βεβαίωση προϋπηρεσίας σε εκπαιδευτικά καθήκοντα σε σχέση με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, όπως αυτή θα προκύπτει από τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά. Για την απόδειξη της προϋπηρεσίας οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προσκομίσουν τα πα¬ρακάτω δικαιολογητικά, κατά περίπτωση:

(α)   Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα:

Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα σε μήνες, μέρες ή ώρες απασχόλησης. Πέραν της βεβαίωσης η προϋπηρεσία να δη-λώνεται από τον υποψήφιο με Υπεύθυνη Δήλωση, όπως το συνημμένο υπόδειγμα.

(β)   Οι ελεύθεροι επαγγελματίες:
 
1/    Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, όπως
παραπάνω.
21 Υπεύθυνη δήλωση, χωριστά από την αίτηση, σύμ¬φωνα με το άρθρο 8 του Ν. 1599/86, ότι η προϋπηρεσία είναι εκπαιδευτική και σχετική με το αντικείμενο της θέσης.

3/ Υποβολή μίας τουλάχιστον σχετικής σύμβασης ή δελτίων παροχής υπηρεσιών που καλύπτουν ενδεικτικά τη διάρκεια και το είδος της προϋπηρεσίας στην οποία να αναφέρεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας.

4/ Επιπλέον των παραπάνω η προϋπηρεσία να δηλώνεται από τον υποψήφιο με υπεύθυνη δήλωση όπως το συνημμένο υπόδειγμα.

5/ Για την προϋπηρεσία η οποία έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, επιπλέον των δικαιολογητικών που απαιτούνται κατά τις ανω¬τέρω περιπτώσεις, ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται ο χρόνος και το είδος της απασχόλη¬σης και βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού οργανισμού, είτε πρόκειται για αμιγώς κρατική ή αμιγώς ιδιωτική ή μικτή ασφάλιση. Όταν ο χρόνος προϋπηρεσίας έχει διανυθεί σε υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα της αλλοδαπής μπορεί να αποδεικνύ¬εται και με βεβαίωση του αντίστοιχου δημόσιου φορέα. Σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω δικαιολογητικά, θα πρέπει να είναι νόμιμα επικυρωμένα και επίσημα με¬ταφρασμένα, όπως καθορίζεται στην παράγραφο 3 α(2).

(9)    Οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας θα πρέπει να αναφέρουν σα-
φώς το χρονικό διάστημα της απασχόλησης, εάν είναι δυνατό, σε μήνες. Σε διαφο-
ρετική περίπτωση, θα μετατρέπονται σε μήνες ακολουθώντας ίδια τακτική για
όλους τους υποψήφιους. Αν η προϋπηρεσία έχει υπολογιστεί ως αριθμός ημερομι-
σθίων το σύνολο των ημερών απασχόλησης να διαιρείται διά του 25 ή αν η προ-
ϋπηρεσία έχει υπολογιστεί ως χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης έως
την ημερομηνία λήξης της απασχόλησης διά του 30.
(10)    Επισημαίνεται ότι η αίτηση και οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να είναι συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από τους ίδιους τους υπο-ψηφίους και θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2690/99, όπως τροποποιή¬θηκε με το άρθρο 1 του Ν.4250/2014(ΦΕΚ Α' 74). Αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκυρότητα ή μη της υποβαλλόμενης αίτησης και των δικαιολογητικών, είναι ο ίδιος ο υποψήφιος.
(11)    Πιστοποιητικά και δικαιολογητικά γενικώς τα οποία σύμφω-να με την προκήρυξη πρέπει να συνυποβάλλονται με την αίτηση του υποψηφίου. Πιστοποιητικά και δικαιολογητικά τα οποία υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθε-σμίας υποβολής των αιτήσεων και εντός δέκα ημερών από αυτή, θα γίνονται δεκτά μόνο κατόπιν αποδεδειγμένων λόγων ανωτέρας βίας (π.χ απεργία, κινητο-ποίηση υπαλλήλων του φορέα έκδοσης πιστοποιητικού/δικαιολογητικού, νοσηλεία σε νοσοκομείο του υποψηφίου), η εξέταση των οποίων εναπόκειται
 
στην κρίση της Τριμελούς Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, προσόντα κτηθέντα μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής δικαιολογητικών, δεν θα προσμετρώνται ως μόρια.

(12) Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την προκήρυξη υποβάλλονται απευθείας στην Σχολή με την κατάθεση αυτών ή με συστημένη επι¬στολή το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης, η οποία θα αποδεικνύεται από την ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας κρατικού ταχυδρομείου.

β.    Με την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Επιτυχόντων απαι-τείται επιπλέον υποβολή:
(1)    Πιστοποιητικού υγείας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επι-τροπής, όπως το συνημμένο υπόδειγμα.
(2)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία να αναφέρουν οι υποψήφιοι ότι συναινούν στην αυταπάγγελτη εκ μέρους της Υπηρεσίας αναζή-τηση Πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α' από το οποίο να προ-κύπτει η εκπλήρωση Στρατιωτικών Υποχρεώσεων ή η νόμιμη απαλλαγή(για τους άρρενες) και Αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από τις αρμόδιες αρ¬χές.
γ. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής για οποιονδήποτε λόγο των παραστατικών της παραγράφου 4β, καθώς και σε περίπτωση που από τα υπο-βαλλόμενα παραστατικά δεν προκύπτει η κτήση των απαιτούμενων προσόντων ή προκύπτουν κωλύματα διορισμού, διαγράφονται οι εν λόγω από τον οικείο Πίνακα Επιτυχόντων και καλούνται για πλήρωση