Οικονομία

Το μισό και για τελευταία φορά το οικογενειακό επίδομα απο τον ΟΑΕΔ το 2014

Το μισό και για τελευταία φορά το οικογενειακό επίδομα απο τον ΟΑΕΔ το 2014 Το μισό και για τελευταία φορά το οικογενειακό επίδομα απο τον ΟΑΕΔ το 2014
Το μισό και για τελευταία φορά το οικογενειακό επίδομα απο τον ΟΑΕΔ το 2014 Το μισό οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα πάρουν οι δικαιούχοι για το 2014 και μετά από το φετινό επίδομα δεν θα ξαναδοθεί πλέον αφού καταργείται λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα με τις ψηφισμένες ήδη, διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ θα λάβουν το 2014 το ήμισυ του προβλεπόμενου ποσού. Μετά το 2014 το εν λόγω επίδομα θα αποτελεί παρελθόν .

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει λότι η εν λόγω παροχή έχει ήδη αντικατασταθεί από τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ και δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί από κάποια άλλη παροχή.

Να υπενθυμίσουμε ποιους αφορούσε το οικογενειακό επίδομα

70.000 οικογένειες χάνουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ όπου αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ χορηγείται:
(α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης
Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών.

(Εξυπακούεται ότι δεν χορηγείται επίδομα παιδιών στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό, οι οποίοι βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, δικαιούνται από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών).