Οικονομία

Στάση εργασίας αύριο στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας αύριο στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ Στάση εργασίας αύριο στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ
Στάση εργασίας αύριο στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο από τις 12:30 έως τη λήξη της βάρδιας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

Αιτία αυτής της προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης, λίγες ημέρες μόλις πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είναι το γεγονός ότι εδώ και οκτώ μήνες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα 558 εργαζόμενοι των Ταμείων και του ΟΑΕΔ. Όπως τονίζει η ΠΟΠΟΚΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο δεν έχει υλοποιηθεί «καμία υπόσχεση και κανένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξη αυτών των εργαζομένων στη διαδικασία της κινητικότητας». Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας.

Εκτός από την Πανελλαδική Προειδοποιητική Στάση Εργασίας, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 στη 1 το μεσημέρι. Προειδοποιούν μάλιστα ότι η αυριανή στάση εργασίας είναι μόνο η αρχή, αφού τονίζουν χαρακτηριστικά ότι έρχεται «θερμό καλοκαίρι», που σημαίνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Βασικό αίτημα όλων των δ.σ. των ομοσπονδιών των εργαζομένων είναι οι 558 συνάδελφοί τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στις θέσεις τους.