Οικονομία

Νέες κινητοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ακόμη και μέσα στις εκλογές

Νέες κινητοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ακόμη και μέσα στις εκλογές Νέες κινητοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ακόμη και μέσα στις εκλογές
Νέες κινητοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ακόμη και μέσα στις εκλογές Συγκέντρωση στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή των συναδέλφων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας για τέτοιο χρονικό διάστημα που πλέον είναι ''ορατή'' η έξοδο τους από το δημόσιο.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων του οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στην συνέχεια η συγκέντρωση θα μεταφερθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τον κίνδυνο απόλυσης που αντιμετωπίζουν 558 συνάδελφοι τους αφού η προθεσμία για την τοποθέτηση τους σε νέες θέσεις με το πρόγραμμα της κινητικότητας εκπνέει. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρει στο dikaiologitika.gr ότι οι θέσεις προς κάλυψη από τους διαθέσιμους που προκήρυξε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να καλυφθούν αφού τα απαιτούμενα προσόντα που ζητά η προκήρυξη δεν μπορούν να καλυφθούν από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα να τους αποκλείει ουσιαστικά από την διαδικασία.

Η ΠΟΠΟΚΠ κάνει λόγω όμως και για την δημιουργία τριών κατηγοριών υπαλλήλων στο δημόσιο με την νέα αξιολόγηση που θέσπισε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως αναφέρουν μέλη της ΠΟΠΟΚΠ η νέα αξιολόγηση κρύβει νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Πριν λίγα λεπτά στην συγκέντρωση των παραπάνω εργαζομένων προστέθηκαν και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η  ΠΟΠΟΚΠ προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση τους ακόμη και κατά την διάρκεια των εκλογών .

ρεπορταζ:Βασίλης Αγγελόπουλος