Οικονομία

Μόνο ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ η αίτηση συνταξιοδότησης

Μόνο ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ η αίτηση συνταξιοδότησης Μόνο ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ η αίτηση συνταξιοδότησης
Μόνο ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ από 1η Ιουλίου η αίτηση συνταξιοδότησης Από την 1η Ιουλίου, η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας προς το ΙΚΑ, θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.ika.gr). Στόχος είναι αφενός να μπορούν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της συνταξιοδότησης και αφετέρου να περιοριστεί η προσέλευση στα υποκαταστήματα, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα των υπαλλήλων.

Για το λόγο αυτό, από την 1η Ιουνίου, όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης, πρέπει αρχικά να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος και να εισάγουν τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα έχει σαφείς οδηγίες προς τους ασφαλισμένους για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συνταξιοδότησης.

Επίσης, εξακολουθεί να λειτουργεί και η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ. Από την 1η Ιουλίου και μετά, όσοι ασφαλισμένοι έχουν αδυναμία πιστοποίησης, θα πρέπει να μεταβούν στο τμήμα μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος του ΙΚΑ, έχοντας μαζί τους το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ.