Οικονομία

Θετικές προοπτικές απασχόλησης, προβλέπει η Manpower

Θετικές προοπτικές απασχόλησης, προβλέπει η Manpower
Θετικές προοπτικές απασχόλησης, προβλέπει η Manpower Στο +8% διαμορφώθηκε ο δείκτης συνολικών προοπτικών απασχόλησης για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2014, όπως αποτυπώθηκε στην σχετική έρευνα της Manpower.

Από τους 750 εργοδότες, από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, που ρωτήθηκαν, το 20% απάντησε ότι προσανατολίζεται στο να αυξήσει τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του, το 7%, δήλωσε ότι θα τους μειώσει και το 68% ότι θα τους διατηρήσει χωρίς μεταβολές. Ο δείκτης των συνολικών προοπτικών απασχόλησης εμφανίζεται βελτιωμένος για όγδοο συνεχές τρίμηνο. Μάλιστα, καταγράφει βελτίωση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και δέκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Μάλιστα για επιχειρήσεις άνω των 10 εργαζόμενων οι θετικές προοπτικές απασχόλησης διευρύνονται ακόμα περισσότερο φτάνοντας στις +10 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι ειδικοί της Manpower σημειώνουν ότι, άνεργοι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των έξι μηνών, χρειάζονται πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες για να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση οι θετικές προοπτικές εντοπίζονται σε οκτώ από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι πιο αισιόδοξες προοπτικές απασχόλησης καταγράφονται στη μεταποίηση (+17%). Ακολουθεί ο τομέας των χρηματοοικονομικών, των ασφαλειών, της ακίνητης περιουσίας και της παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (+14%) και ο τομέας της γεωργίας (+12%).

Σε επίπεδο περιφερειών, η έρευνα καταγράφει βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης στην Αττική (+9%), αλλά και στη βόρειο Ελλάδα (+7%), όπου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφεται βελτίωση κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.