Οικονομία

ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά έναρξη εργασιών για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της επιχειρηματικότητας των νέων

ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά έναρξη εργασιών για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της επιχειρηματικότητας των νέων
ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά έναρξη εργασιών για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της επιχειρηματικότητας των νέων Προθεσμία 60 ημερών δίνει ο ΟΑΕΔ σε όσους νέους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν υποβάλλει αίτηση για να υπαχθούν στο πρόγραμμα «επιχειρηματικότητα των νέων με έμφαση στην καινοτομία», να πραγματοποιήσουν έναρξη εργασιών.

Το χρονικό περιθώριο δίνεται από την έγγραφη ενημέρωση της θετικής αξιολόγησης του σχεδίου που είχαν υποβάλλει οι συγκεκριμένοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες έως 35 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μεταβούν στην αρμόδια ΔΟΥ και να πραγματοποιήσουν την έναρξη εργασιών. Στη συνέχεια μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωματική αίτηση, όπως έχει αναρτηθεί στο site του Οργανισμού (www.oaed.gr) και στον ειδικό σύνδεσμο που αναφέρεται στην επιχειρηματικότητα 2.000 ανέργων νέων έως 35 ετών με έμφαση στην καινοτομία.

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους υποψήφιους ελεύθερους επαγγελματίες ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες απασχόλησης, έχουν ήδη προβεί στη διαδικασία της έγγραφης ενημέρωσή τους. Αυτό σημαίνει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν, έχουν αξιολογηθεί είτε θετικά, είτε όχι. Συνεπώς όσοι λάβουν έγγραφη ενημέρωση με θετική αξιολόγηση, πρέπει να τακτοποιήσουν και το ζήτημα της έναρξης εργασιών, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν κανονικά στο πρόγραμμα και να λάβουν την αντίστοιχη επιδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου τους.