Οικονομία

Εκτός ΤΔΕ ΙΚΑ όσοι υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση

Εκτός ΤΔΕ ΙΚΑ όσοι υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση Εκτός ΤΔΕ ΙΚΑ όσοι υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση
Εκτός ΤΔΕ ΙΚΑ όσοι υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Δικαίωμα συμμετοχής στις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές του ΙΚΑ, είτε με την ιδιότητα του εκπροσώπου των ασφαλισμένων, είτε των εργοδοτών, έχουν μόνοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Με την υποβολή της αίτησης και όχι με την έκδοση της πράξης προσωρινής σύνταξης ή με την έκδοση της οριστικής πράξης, το παραπάνω δικαίωμα χάνεται.

Ο λόγος είναι ότι την ημέρα που υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης διακόπτεται ο ασφαλιστικός δεσμός των εργαζομένων που κατέθεσαν το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ επίσης παύει και η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Σύμφωνα με Γενικό Έγγραφο που εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ, τα ίδια ισχύουν και για όσους είναι απασχολούμενοι συνταξιούχοι.

Αυτό σημαίνει ότι οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων όλων των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που κάποιο μέλος ΤΔΕ διακόψει την εργασιακή του σχέση και υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση, θα πρέπει να κινήσουν τη διαδικασία αντικατάστασής του.