Οικονομία

Εργάνη: Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέα ηλεκτρονικά έντυπα

Εργάνη: Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέα ηλεκτρονικά έντυπα Εργάνη: Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέα ηλεκτρονικά έντυπα
Εργάνη: Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέα ηλεκτρονικά έντυπα Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Τη συγκρότηση ομάδας υποστήριξης για πραγματοποιηθεί το έργο «Μελέτη και Υλοποίηση Προσαρμογών στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», αποφάσισε να συγκροτήσει το υπουργείο Εργασίας.

Η ομάδα υποστήριξης θα αποτελείται από διευθυντικά στελέχη τόσο του υπουργείου Εργασίας, όσο και του ΣΕΠΕ, σε μια προσπάθεια καλύτερου συντονισμού. Στόχος της μελέτης είναι να βρεθούν λύσεις ώστε στο σύστημα Εργάνη να προστεθούν μια σειρά από διαδικασίες και χρήσιμα έντυπα. Αυτά είναι:

*Έντυπο για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν να υποβάλλουν μια φορά το έτος τα αρχεία της ετήσιας άδειας των εργαζομένων.
*Έντυπο με το οποίο θα μπορεί να αναγγέλλεται εντός 24 ωρών κάποιο εργατικό ατύχημα.
*Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης από την επιχείρηση στοιχείων σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούν να αφορούν για παράδειγμα το θόρυβο, τους κραδασμούς ή την οπτική ακτινοβολία στο χώρο εργασίας.
*Έντυπο που θα αναφέρει και θα τηρεί αρχείο σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στα εργοτάξια.
*Ειδικά για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, δημιουργία εντύπου που θα λειτουργεί ως βιβλιάριο εργασίας και θα καταργεί τις διατάξεις για θεώρηση.
*Έντυπο που θα αφορά αποσπασμένους εργαζόμενους στην Ελλάδα από την ΕΕ