Οικονομία

H EE στηρίζει με 6 εκατ ευρώ τους απολυμένους της Nutriart

H EE στηρίζει με 6 εκατ ευρώ τους απολυμένους της Nutriart H EE στηρίζει με 6 εκατ ευρώ τους απολυμένους της Nutriart
H EE στηρίζει με 6 εκατ ευρώ τους απολυμένους της Nutriart Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Στήριξη προς την Ελλάδα με 6 εκατ ευρώ θα παράσχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), τα οποία θα κατευθυνθούν στους 508 πρώην εργαζόμενους, προμηθευτές και παραγωγούς της Nutriart για να βρουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να υποστηριχθούν άλλοι 505 νέοι που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Πρόκειται για την πρώτη αίτηση για ενίσχυση που υποβλήθηκε προς το ΕΤΠ και έγινε δεκτή. Η συγκεκριμένη πρόταση για να υλοποιηθεί απομένει η έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη αίτηση υποβλήθηκε από την Ελλάδα προς το ΕΤΠ μετά τις απολύσεις 484 εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν στη Nutriart SA και στην εταιρία Αρ. Ζίγκας και ΣΙΑ, όπως και μετά την παύση της δραστηριότητας που αποφασίστηκε για 24 αυτοαπασχολούμενους, το αντικείμενο εργασίας των οποίων ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τη Nutriart.

Στόχος της οικονομικής στήριξης από το ΕΤΠ είναι μπορέσουν οι εργαζόμενοι να βρουν νέες θέσεις εργασίας, μέσα από την παροχή επαγγελματικής καθοδήγησης, όπως επίσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Επίσης, προσφέρονται ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα, όπως και συνεισφορά για τη δημιουργία επιχειρήσεων, αλλά και μια σειρά από αποζημιώσεις. Το συνολικό πακέτο στήριξης θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ.

Την ικανοποίησή του για το ότι η αρμόδια Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ για την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλών, κατάρτισης, αλλά και περαιτέρω στήριξης απολυμένων εργαζομένων, καθώς και νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, εξέφρασε ο Λάζλο Αντόρ, αρμόδιος επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης.