Οικονομία

Κόντρα Βρούτση – εργαζομένων ΙΚΑ για το εφάπαξ

Κόντρα Βρούτση – εργαζομένων ΙΚΑ για το εφάπαξ Κόντρα Βρούτση – εργαζομένων ΙΚΑ για το εφάπαξ
Κόντρα Βρούτση – εργαζομένων ΙΚΑ για το εφάπαξ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Να αποσυρθεί άμεσα ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ και να αποδοθούν στους εργαζόμενους του ΙΚΑ, οι εισφορές που έχουν καταβάλλει έντοκα, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ. Απαντώντας στις αναφορές του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για «πλιάτσικο» στο συγκεκριμένο ταμείο, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι πρόκειται για «απαράδεκτη στάση», ενώ σημειώνουν ότι έχει και ο ίδιος ο υπουργός «ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ταμείου».

Μάλιστα, ζητούν από τον κ. Βρούτση να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «προσβάλουν τους μαχόμενους εργαζόμενους της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας.»

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι έως τώρα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ «ελάμβαναν εφάπαξ κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τους περισσότερους τομείς του δημοσίου. Επιπλέον, το χορηγούμενο ποσό του εφάπαξ των υπαλλήλων ΙΚΑ έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 35,11%». Παρόλ' αυτά τα αποθεματικά του ταμείου εξαϋλώθηκαν όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι «από εφαρμοζόμενες εγκληματικές πολιτικές παλαιότερων χρόνων», χωρίς να έχουν ευθύνη οι «σκληρότερα εργαζόμενοι υπάλληλοι του δημοσίου, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν με αυτοθυσία την κοινωνική ασφάλιση».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΣΕ ΙΚΑ έχει επανειλημμένα απευθυνθεί και στο διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ζητώντας λύση στο πρόβλημα του εφάπαξ, χωρίς αποτέλεσμα.