Οικονομία

ΚΕΑΟ: Οι εκλογές μείωσαν τις κατασχέσεις για οφειλές στα Ταμεία

ΚΕΑΟ: Οι εκλογές μείωσαν τις κατασχέσεις για οφειλές στα Ταμεία ΚΕΑΟ: Οι εκλογές μείωσαν τις κατασχέσεις για οφειλές στα Ταμεία
ΚΕΑΟ: Οι εκλογές μείωσαν τις κατασχέσεις για οφειλές στα Ταμεία Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ξαφνική μείωση παρουσίασαν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που επέβαλλε το ΚΕΑΟ κατά το μήνα Μάιο, που όλως τυχαίως ήταν ο μήνας που έγιναν δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (δημοτικές και ευρωεκλογές). Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το Μάιο έγιναν 167 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, όταν τον Απρίλιο, έγιναν 3.065, δηλαδή πολλαπλάσιες.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 20 παραγγελίες για κατασχέσεις ακινήτων/ κινητών, όταν τον Απρίλιο είχαν φτάσει τις 523 οι αντίστοιχες παραγγελίες. Η συγκεκριμένη μείωση των ενεργειών του ΚΕΑΟ σε βάρος ασφαλισμένων που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα τέσσερα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), είχε ως φυσικό επακόλουθο να μειωθούν αντίστοιχα και τα συνολικά ποσά οφειλών για τα οποία ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα.

Τον Απρίλιο τα αναγκαστικά μέτρα που λήφθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν υπό την επίβλεψη του ΚΕΑΟ, 37.863.018 ευρώ, ενώ ένα μήνα μετά το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν το μισό, δηλαδή 19.516.623 ευρώ.