Οικονομία

Ο ΟΑΕΔ στέλνει 50.000 ''ραβασάκια'' σε δικαιούχους «κόκκινων» δανείων του ΟΕΚ

Ο ΟΑΕΔ στέλνει 50.000 ''ραβασάκια'' σε δικαιούχους «κόκκινων» δανείων του ΟΕΚ Ο ΟΑΕΔ στέλνει 50.000 ''ραβασάκια'' σε δικαιούχους «κόκκινων» δανείων του ΟΕΚ
Ο ΟΑΕΔ στέλνει 50.000 ''ραβασάκια'' σε δικαιούχους «κόκκινων» δανείων του ΟΕΚ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Με 50.000 επιστολές σε δικαιούχους του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο ΟΑΕΔ προσπαθεί να πιέσει για να καταβληθούν οι δόσεις των δανείων που έχουν «κοκκινίσει». Το πρόβλημα με τους δικαιούχους στεγαστικών δανείων από τον τέως ΟΕΚ είναι πολύ μεγάλο και ήδη, η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει δύο φορές να προωθήσει διάταξη για να επεκτείνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων και κατά συνέπεια να μειώσει το κόστος των μηνιαίων δόσεων.

Οι διατάξεις αυτές όμως τελικά δεν έχουν ψηφιστεί, καθώς η τρόικα αντιτίθεται στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα μπορούσε να δώσει έως και 10 έτη παράταση αποπληρωμής των δανείων. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους των δανείων που έχουν καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων, είναι άνεργοι και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων. Υπάρχουν περιπτώσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια με τις τράπεζες που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια, με σκοπό να υπάρξει «κούρεμα» του δανείου τους, που μπορεί να φτάσει έως και το 50%.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί και οι αρμοδιότητές του έχουν μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ. Η διοίκηση του Οργανισμού σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το πρόβλημα ετοιμάζει 50.000 επιστολές που θα σταλούν σε δικαιούχους του τ. ΟΕΚ, οι οποίοι δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των οφειλών τους. Η συνολική δαπάνη της εταιρίας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο φτάνει τα 2.902,80 ευρώ, ενώ άλλα 16.650 ευρώ, πρόκειται να δοθούν για την αποστολή των επιστολών αυτών μέσω ΕΛΤΑ.