Οικονομία

Ξεκίνησε η αξιολόγηση στον ΟΑΕΔ. Ποιοι την «γλυτώνουν», ποιοι κινδυνεύουν

Ξεκίνησε η αξιολόγηση στον ΟΑΕΔ. Ποιοι την «γλυτώνουν», ποιοι κινδυνεύουν
Ξεκίνησε η αξιολόγηση στον ΟΑΕΔ. Ποιοι την «γλυτώνουν», ποιοι κινδυνεύουν Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τους γενικούς διευθυντές και τον διοικητή του Οργανισμού, που περιγράφει το ποσοστό των υπαλλήλων ανά διεύθυνση που θα πρέπει να αξιολογηθούν με βαθμό από το 1 έως το 6, δηλαδή να βρεθούν εντός των κριτηρίων που οδηγούν σε διαθεσιμότητα.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ «από τον επιμερισμό των ποσοστών που έγινε με απόφαση Διοικητή, προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στην κλίμακα αξιολόγησης από 1 έως και 6 στο Γραφείο και τη διεύθυνση γραμματείας Διοικητή!!!». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Οργανισμού ότι «αναγκαστικά για να τηρηθεί το ποσοστό του 15% στο σύνολο των υπαλλήλων, οι ανεπαρκείς υπάλληλοι που δεν ( ; ) υπάρχουν στο γραφείο και τη γραμματεία Διοικητή θα «βρεθούν» από άλλες υπηρεσίες…» Η ΟΥ ΟΑΕΔ κάνει λόγο ανοιχτά για «προσχηματική, πελατειακή, υπαλληλοφαγική και προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών οι 355 εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, που θα βαθμολογηθούν από 1-6 και θα μπουν στην «επικίνδυνη ζώνη» μιας πιθανής διαθεσιμότητας, που ισοδυναμεί με απόλυση, «θα προκύψουν από τις άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού και κυρίως από τα Κ.Π.Α., τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ανέργους».

Η Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τις αποφάσεις επιμερισμού σε νομικούς συμβούλους, για να κατατεθεί αίτηση αναστολής της διαδικασίας.